Vælg en side

Tiden som 1. holds spiller var fantastisk.

Der er en hel del som vil tænke på de gyldne tider i B.93, når de ser hvem der er den  udvalgte til 93’eren i denne uge. Vi præsenterer Finn Ilsø, der er født 1. september 1951. Finn er gået på pension for en måned siden, men huskes som en dygtig midtbanespiller. Det er en helt speciel historie, som man kan fortælle om Finn. Dagens profil fik nemlig en stor del af ungdomstiden ødelagt, idet han var sengeliggende i flere år med børnelammelse (Calvé-Perthes sygdom). Det var svært at forestille sig, når man så hans dygtige og løbevillige spil.

Finn Ilsø debuterede på 1. holdet som 19-årig 18. april 1971 på udebane mod FB i 3. division Øst. Han startede på bænken. Blandt dem som var med på holdet dengang, har vi haft Henrik Juul, Erling Bøje, Find Juhl Jensen, Finn ’Ludo’ Jensen, Jan Høiland og Jens Kolding i 93’eren. Træner var Erik Dennung.

Grunden til jeg er/var i B.93
Grunden til at jeg startede i B 93 var for det første at min far var tilhænger af klubben, for det andet at min lillebror,

Jan var begyndt at spille her (Jan døde i 2016, weberd.). Derfor var det naturligt for mig at melde mig ind, selvom vi boede i Sydhavnen nær Bk. Frem.

Det jeg holder/holdt mest af ved B.93
Det er svært for mig at fortælle hvad jeg holdt mest af, men tiden som 1. holds spiller var fantastisk. Spillede i B.93 fra 1971 til 1975 (115 kampe), og igen i B.93 fra 1977 til året efter (63 kampe).

Min største oplevelse i B.93 regi
Den største oplevelse var min debut på 1. holdet lørdag 18. april 1971, da Erik Dennung sendte mig på banen et kvarter før tid. Det var ude mod FB på Frederiksberg Stadion. Dog vil jeg godt nævne at den ”rejse” jeg var på med 1. holdet fra 3. division til 1. division står skarpt i erindring som noget stort for mig.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg er far til tre drenge. Ken som har spillet på højt niveau i Danmark og Tyskland, Nick spiller i Bk. Friheden, og Marco spiller i Avedøre Idrætsforening, når han ikke er til filmoptagelser (skuespiller)
2 … Jeg er engageret i Bk. Friheden med en ”lørdagsklub” for de lidt ældre, leder for badminton på motionsbasis og holdleder for 60+ 7 mands holdet
3 … Herudover er jeg holdleder for Fremad Valby veteran håndbold
4 … Det blev til 45 mål på B.93’s divisionshold i mine kampe
5 … Dyrker lidt motion.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.