Her kan du se kampbilleder m.v. fra 1. holdet gennem tiderne.

2013 (18. november) oprykkerholdet fra 1963

Bagerst fra venstre: Flemming Mathiesen, Bengt Annemann, Bjarne Eklund, Leif Petersen, Leif Rønnow, Eugen Pedersen, Lindy Olsen, Niels Forsingdal, Preben Fahrenholtz, Kurt Olsen og Svend Petersen.
Forrest fra venstre: Robert Fugger, Kurt ‘Sejerø’ Nielsen, Bent Jørgensen og Arvid Christensen.

Anledningen til samlingen var, at det var 50 år siden, at B.93 i 1963 rykkede op i 1. division (bedste række). I sidste runde overhalede B.93 på målstregen Horsens.

1998 (14. juni: Hvidovre – B.93 2-4)

Dommeren har fløjtet kampen af og B.93 er rykket op i Superligaen. I midten ses træneren Erling Bøje juble sammen med holdlederen Erik Preben Hansen.

I sidste runde i 1. division kunne B.93 selv afgøre oprykningen med en sejr. Ole Puggaard (lejet af Ølstykke) scorede på et flot langskud til 1-0, men Hvidovre udlignede inden pausen. I 2. halvleg tog Danny Jung (lejet af Herfølge) så fat med scoringer til 2-1 (48. minut), 3-1 (62. minut) og 4-2 (75. minut). Sammen med Casper Bøje (fra Ølstykke) var Ole Puggaard og Danny Jung lejet til de sidste 4-6 spillerunder. Senere blev reglerne for vinduer ændret. Samme dag blev Storebæltsbroen indviet, men det var man lige glad med på Østerbro.

1995 (Juni måned, 1972-holdet samlet til kamp mod Greve)

Bagerst f.v.: Find Juhl Jensen, Bernhard Deneke, John Andreasen (holdleder), Erik Dennung (træner), Palle’Banks’ Jørgensen, Kai Orla Jensen (leder), Finn Ilsø, Bent Andersen, Finn ’Ludo’ Jensen, Erling Bøje og Leif Kronholm.

Forrest f.v.: Poul Verner Hansen, Max Buus (tilløber), Hans Paulander, Henrik Juul, Ole Petersen og Jens Kolding.

Efter flytningen til Svanemølleanlægget syntes anføreren Erling Bøje, at man skulle samme det gamle stærke 72-hold. Tanken var, at man skulle spille mod datidens arvefjende Fremad A. Da amerikanerne ikke turde møde os, blev det i stedet Greve der blev modstanderen. B.93 vandt kampen 4-1.

1991 (7. april: B.93 – Fremad Amager 0-2)

Det lykkedes ikke B.93 at score i hjemmekampen mod rivalerne fra Amager. Der var 931 tilskuere. I baggrunden ses trætribunen foran Idrætshuset. Da Østerbro Stadion blev renorveret i 2008/09 forsvandt tribunen. Banen blev gjort bredere, så den kom til at overholde DBU’s minimumskrav.

Leif Funcke Nielsen i et stilfuldt gennembrud i kamp med fire modspillere. Spørgsmålet er hvor bolden befinder sig.

1991 (1. april: Greve – B.93 0-0)

Forårets tredje kamp, som blev en målløs affære på Greve Stadion. I baggrunden ses VIP-loungen.

1990 (6.oktober: B.93 – Fremad Amager 3-2)

Anføreren René Johansson hilser på modstander og dommertrioen, hvor det ses, at den kendte dommer Peter Mikkelsen (til højre) er betroet jobbet som linjevogter. Kampens fem mål faldt fra 31. minut til 57. minut. For B.93 scorede Tonni Jensen, Chris Hansen og Frederik W. Nielsen.

1990 (15. september: B.93 – Brønshøj 3-3)

Med et flyvende hovedstød scorer Tonni Jensen til 2-0. Ved pausen stod det 3-0. Da det var slut stod det 3-3. På mål havde B.93 en debutant, nemlig Nicolas Nielsen.

1990 (1. september: B.93 – Avarta 0-3)

Hjemmenederlag til Avarta. På billedet høvler Claus Pedersen et straffespark over mål.

Kenth Segerlund forsøger, at komme forbi Avartas højre back. Hvordan det gik vides ikke, men 93 tabte kampen med 0-3. I baggrunden det ståafsnit, der for det meste var besat af kloge 93’ere.

1990 (16. august: B.93 – Nørresundby 1-0)

Nørresundbys målmand bokser væk for næsen af en 93’er, som vi tror er Jan Hansen (kommet fra Brønshøj). Kampens eneste mål blev scoret af Leif Funcke Nielsen, som kanonerede bolden i mål via undersiden af overliggeren.

Hjemmeholdet forsøger sig uden held. Med rygnummer to er det Thomas Olsen. Hovedparten af de 297 tilskuere har taget plads på Hovedtribunen.

Da Østerbro Stadion var optaget blev turneringskampen i 2. division/øst spillet i Idrætsparken. Eneste gang Nørresundby har spillet i Københavns Idrætspark. Som det ses var der ikke udsolgt på ’93’s langside’. Kampen blev overværet af beskedne 297 tilskuere. De to 93’ere er (vist nok) Jan Hansen og Per Andersen.

1990 (4. august: B.93 – Vanløse 2-2)

Frank Husum, med rygnummer 12, er kommet på banen og udligner til slutresultatet 2-2. Frederik W. Nielsen, bedre kendt som ‘Frede’, er på vej med en krammer.

1990 (16. juni: B.93 – Greve 0-0)

En målløs affære på Østerbro Stadion mellem Bilka og Thiele Briller. Manden i hvidt er Kim Valentin, der senere blev et kendt ansigt på TV, idet han som finansrådgiver ofte gav gode råd til private, som f.eks. var blevet ramt af finanskrisen eller som ikke vidste noget om pensionsopsparing.

1990 (26. maj: B.93 – Roskilde 0-0)

Målløs hjemmekamp mod Roskilde. På billede er det tankcenterforwarden Henrik Petersen, der taber kampen mod Roskilde-målmanden Henrik Eeg Nielsen.

Hovedparten af de 462 tilskuere havde taget ophold på tribunen.

1990 (12. maj: B.93 – OKS 1-0)

Tilsyneladende satser hjemmeholdet på endnu et mål. Det lykkedes ikke, kampen sluttede 1-0.

Efter seks kampe havde B.93 sølle to point. Den første sejr kom mod topholdet OKS. Sejrsmålet blev scoret af Frank Husum, der befinder sig midt i klumpen.

Udeholdets målmand Peter Rask griber sikkert ind. De to 93’ere er Jan Hansen (til venstre) og Henrik Petersen.

1990 (28. april: B.93 – Svendborg 1-2)

Hjemmekampen mod Svendborg var flyttet ind i Idrætsparken. Det var ikke pga. stor tilskuerinteresse, men fordi Østerbro Stadion var optaget. De 542 tilskuere så udeholdet vinde med 2-1. For B.93 scoede Henrik Petersen.

1990 (14. april: B.93 – B.1913 2-2)

Sæsonens tredje kamp i 2. division. René Johansson udlignede til 1-1 og på billedet har Jens Nørager scoret til 2-1. Det lykkedes udeholdet at udligne til 2-2 ved Carsten Grønning.

Sæsonens tredje kamp havde samlet 370 tilskuere, en del af disse ses på billedet.

1989 (29. oktober: B.93 – Holbæk 4-2)

Efter sejren, som betød oprykning til 2. division (næstbedste række), får træneren Arne Nielsen den traditionelle lufttur.

1989 (29. oktober: B.93-Holbæk 4-2)

Så har hjemmeholdet scoret et af sine fire mål. Og målscoren er Claus Mortensen, som imponerende scorede alle fire mål. Claus ses som nummer to fra venstre i klyngen. Kampen blev overværet af 1.033 tilskuere. Sejren betød oprykning til 2. division.

29. maj 1983 Brøndby-B.93 2-0 (1. division)

En van(d)vittig kamp i den bedste række på Brøndby Stadion. På billedet målmanden Bo Skovbjerg og forsvarsklippen Find Juhl Jensen. I baggrunden hjemmeholdets Ole Østergaard.

Inden kampen var der tvivl om den kunne gennemføres pga. de stor vandmængder. Men kampens dommer Peer Frickmann fastslog ”Danske spillere må lære barske forhold”.

1982 (29. september: B.93 – Dynamo Dresden 2-1, E/C for pokalvindere)

Fra venstre: Keld Kristensen, Find Juhl Jensen, Lars Hansen, Tonny Madsen (nr. 12), Wlady Jatczak, Claus Mortensen, Kim Rasmussen, Kim Larsen og Jean Jensen (med hætte).

I den første kamp i Dresden tabte B.93 kun med 2-3 (efter at have været bagud 0-2 efter et kvarter). I returkampen i Københavns Idrætspark kom B.93 hurtig bagud 0-1, men Kim Larsen udlignede i 70. minut og i det 81. minut scorede Tonny Madsen sejrsmålet til 2-1. Efter kampen var det tid til, at vinke til de kun 3.800 tilskuere. Ingen havde forventet, at B.93 havde en chance mod statsamatørerne fra DDR.

1976 (18. maj: B.93 – Vanløse 1-1)

Jens Kolding i aktion i 1. divisionskampen i Idrætsparken. Ole P. ses i baggrunden. Vanløse-manden, som går ind for Pepsi Cola, er Steen Madsen.

1974 (20. oktober: B.1909 – B.93 1-1)

Efter kampen kan udeholdet – før de to sidste kampe – fejre oprykningen til den bedste række. Det sker med høj cigarføring. Bagerst ses Finn Ilsø, Ole Petersen (trænerens søn) og anføreren Erling Bøje (med en pilsner). Forrest ses Henning Vieg (holdleder), Leo Christiansen, Jens Kolding, John Andreasen (formand) og træneren Knud Petersen, som i høj grad lever op til sit øgenavn ‘Garfar’.

1974 (oktober)

Fra forpremieren til teaterforestillingen “Fremad” på Folketeatret. Skuespillerne havde som et led i forestillingen fulgt 1. holdet til træning og kampe. Jens Okking (skuespiller) og Knud Petersen (træner) ryger om kap. I baggrunden ses bla. Kenn Hansen (med fuldskæg) og holdlederen Flemming Olsen (Barberen).

1972 (6. august kl. 10:43: Pokalkamp, Fremad Amager – B.93 2-3)

Frank Skytte (Fremad Amager) sparker straffe – “knaldhårdt” nede ved venstre stolpe. Palle Jørgensen redder straffesparket og det danner grundlaget for hans øgenavn “Banks” (efter den legendariske engelske målmand Gordon Banks). De to ’93’ere i hvide trøjer, Hans Paulander (der ordner sit hårbånd) og Vagn Müller (med hænderne i siden), følger situationen med ophøjet ro – og det var der jo god grund til.

1972 (19. august, turneringskamp Kastrup – B.93 1-6)

Bent Andersen (Lange Bent) scorer et af sine tre mål i storsejren på Tårnby Stadion. Nærmeste tilskuer er holdkammeraten Svend Petersen (Stive Svend). Tre uger senere mødtes holdene igen samme sted i en pokalkamp, denne gang blev kampen 7-1 … til Kastrup.

1973 (15. september, turneringskamp B.93 – Fremad Amager 4-0)

En stilren Bent Andersen scorer mod sine tidlgere holdkammerater fra Fremad Amager og grundlægger storsejren på 4-0. Øvrige målscorere var Fin Ilsø, Hans Paulander og Poul Bjørnholt. Tilskuertallet til lokalopgøret var 3.800.

1962 (juli måned)

Landsholdsspilleren Flemming Nielsen (Atalanta) er alene på anlægget i sin ferie. I baggrunden ‘Brumleby’.

1956 (10. juni: B.93 – Vejle 1-2)

Kampen i sidste runde var afgørende for oprykningen, derved blev kampen overværet af rekordmange tilskuere (27.000) i en kamp i næstbedste række. Med sejren rykkede Vejle for først gang op i den bedste række. På billede scorer Bent Sørensen det afgørende mål 12 minutter før tid, uden chance for Kurt Hansen.

1954 (13. oktober: Lyskamp mod Malmø FF 2-2)

Den første kamp i kunstigt lys i Danmark foregik tirsdag den 12. oktober 1954 på Østerbro Stadion, hvor B.93 mødte Malmø FF i en venskabskamp. Kampen sluttede 2-2 (Børge Christensen og Flemming Nielsen scorede for B.93). Kampen blev overværet af 4.500 tilskuere. I pausen blev der spillet spansk folkemusik (kilde: Per Leif Nelsen). På billedet scorer Børge Christensen, selvom han er omgivet af tre svenskere.

1954 (19. april: 1. division Skovshoved – B.93 3-3)

Kampen er slut. Knud Petersen og Leif Rønnow forlader banen sammen med Knud Ove Sørensen fra SIF. I baggrunden skimtes gavlen af Tennishallen.

1954 (19. april: 1. division, Skovshoved – B.93 3-3)

Målmanden Kai Orla Jensen spræller forgæves, da SIF reducerer til 1-2 direkte på hjørnespark. På stregen Leif Rønnow (nærmest) og Knud Petersen. Med nummer ni er det Skovhoveds kendte centerforward, Valdemar Kendzior. Pointtabet blev dyrt i den sidste ende, og B.93 rykkede for første gang ud af 1. division efter 0-0 i Køge i sidste kamp.

1953 (27. september: B.93 – Køge 2-3)

Fra kampen B.93-Køge 2-3 i Idrætsparken. Hele 19.400 tilskuere overværede kampen. Køge scorer et af sine tre mål. Fra B.93 ses Knud Petersen (nr. 3), målmanden Ove Bock og Poul Andersen. I returkampen var der 13.000 tilskuere i Køge, som sikrede sig DM, medens B.93 rykkede ud for første gang i historien.

1953 (11. april: Skovshoved – B93 4-0)

Skovshoveds Valdemar Kendzior scorer med venstrebenet med Knud Petersen og 11.900 andre som tilskuere. SIF vandt kampen 4-0, og sejren var medvirkende årsag til, at SIF for eneste gang vandt DM-sølv. B.93 sluttede på 6. pladsen.

1953 (16. juni: B.93 – Juventus 1-2)

B.93 – Juventus 1-2. Jubilæumskamp med 41.800 tilskuere i en total udsolgt Idrætsparken. Målmanden Per Henriksen (udlånt fra FREM) og Knud Petersen må overgive sig.

B.93 – Juventus 1-2. Juventus’ John Hansen (Lange John) i en hovedstødsduel med Knud Petersen. Bemærk venligst de mange tilskuere.

1952 (23. marts 1952: B.1909 – B.93 1-0)

B.93-målmanden Hans Pedersen med en fin redning. Øvrige 93’ere fra højre (vi gætter) ses Svend Boston Nielsen, Flemming Nielsen og Knud Petersen. Kampens enlige mål blev scoret af Bruno Eliasen. Kampens dommer Carl Frederik Jørgensen.

1950 (26. november: B.93 – B1903 0-1)

Fra kampen B.93-B.1903 0-1. Knud Petersen som målmand foran Jørgen Hammeken. I baggrunden Poul Andersen. Ove Bock måtte udgå efter 10 minutter, og blev erstattet af Knud P., der derved havde spillet samtlige 11 forskellige pladser. En rekord der ikke kan slås, højst tangeres.

1942 (5. juni: B.93-B.1909 4-0)

Semifinalekamp om DM, som blev overværet af 16.600 tilskuere i Københavns Idrætspark. Målene blev scoret af: Helmut Nielsen, Harald Lyngsaa, Jørgen Hammeken og Arne Sørensen (der var landstræner ved OL i 1960). B.93 vandt DM ved i finalen at besejre ærkerivalen AB med 3-2.

Teksterne er skrevet af Palle ‘Banks’ Jørgensen.