Vælg en side

Jeg holdt – og holder – af ånden i B.93.

Han fortæller at han er “tidligere og altid 93’er”, og det er man altid glad for at læse. Den udvalgte til 93’eren denne gang er vores gamle angriber Søren Petersen, der er født 7. februar 1963. Søren var angriber og spillede 82 kampe, og han scorede 23 mål – dette i perioden 1983 til 1987. Søren var et uforklarligt smut i Kastrup, men kom dog retur.

Ugens profil spillede i sine ungdomsår i Køge, inden han drog til B.93. Søren Petersen var frontangriber, en meget energisk en af slagsen. Han jagtede alt, og scorede mange mål på sin energi. Selvom han var instruktør i Forsvaret, var han angrebsspiller (håber I fangede dette lille ordspil)
Søren læste senere til sygeplejerske – nu  arbejder han som anæstesisygeplejerske,

Angriberen debuterede på førsteholdet i den første kamp i efteråret 1983 mod B1903 på Østerbro Stadion (det blev 1-1). Af tidligere profiler i 93 eren var Jan Jacobsen, Ole Petersen, Kim Rasmussen, Find Juhl Jensen og Jens Kolding med i kampen.

Han spillede måske sin bedste kamp i Svendborg, hvor B.93 vandt med 5-1. Søren scorede fire mål, hvilket var personlig rekord. Søren Petersen var en herlig optimistisk gut, der satte liv i omklædningsrummet, og er et menneske man kun kan holde af.

I foråret 1984 spillede vi ude mod mod B1903. Søren blev båret bevidstløs ud på en båre efter et hændeligt sammenstød, da han energisk havde jagtet bolden. Dommeren takserede hændelsen til et rødt kort, men det opdagede Søren ikke, da han blev båret ud bevidstløs. Til orientering sluttede kampen 0-0, det tog lidt tid inden dagens hovedperson fangede det grundet sit ufrivillige knock-out.

Grunden til jeg var i B.93
Allan Steen introducerede mig til B.93 i foråret 1982 og sammen med sin gode ven Gert, som også var træner i B.93, præsenterede de mig for Dennung og Kronholm, og så var jeg ikke i tvivl. Det er den bedste bedste fodbold beslutning jeg har truffet.

Det jeg holdt mest af i B.93
Jeg holdt – og holder – af “ånden i B.93”. Jeg har aldrig mødt så mange personligheder, der holder af både eliten og bredden. Vi var og er fodboldspillere og samtidig spillede vi tennis turnering, hvilket for mig er unikt. Træningen og stemningen i restauranten, snakken med både hold kammerater og “fans”, er for mig et glædeligt minde.

Min største oplevelse i B.93
Jeg har haft flere gode oplevelser i B.93. Har været med til oprykning efter mit første år i klubben, været med til en akut opstået træningslejr i Yemen, hvor vi spillede mod deres landshold, været en del af en god periode, hvilket trækker smil.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg følger B.93, ungdom, senior kvinder og mænd og er også Køge-dreng, Da jeg sidst så HB Køge mod B.93 på Køge stadion, hvor B.93 vandt 7-1 gik jeg i byen i Køge med min B.93 trøje på.

2 … Er far til fire børn, og bor på Stevns.

3 … Er glad for at B.93 har en stor ungdomsafdeling.

4 … Palle Banks mødte Søren til pokalkamp på Lolland Falster her sidste år, hvor vi vandt 16-0, efter imponerende aggressivt presspil. Efterfølgende kørte han med Palle, som kørte omvej for at Søren kom sikkert hjem. Palle har altid været en flink fyr.

5 … Søren fortæller at han savner Østerbro stadion og B.93, og vil gøre en ekstra indsats for at komme på stadion igen – og glæder sig til december, hvor De Gyldne mødes igen.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv  med titlen B.93 på Roskilde Festival.