Vælg en side

Klubrekorden for største sejr af B.93’s bedste herrehold nogensiden blev skrevet ind i historiebøgerne tirsdag aften på Falster. Giv det lige en tanke. Det er jo faktisk ret vildt.

B.93 vandt 26. september 1909 en hjemmekamp mod Olympia med 15-0 (6-0) i KBU-turneringen. Topscorer blev Anthon Olsen med 8 mål. Det var klubbens største sejr i mange år. Rekorden holdt i knap 114 år. Ingen forventede, at rekorden nogensinde ville blive slået.

Men i DBU-pokalturneringen 2023/24 skulle B.93 møde Listrup U&IF fra Falster, som var rykket ud af Sjællandsserien og skulle starte den nye sæson i Lolland-Falster Derien. Træneren Kim Engstrøm havde valgt at stille med et ungt og urutineret hold. Således var der ingen gengangere fra startopstillingen i den seneste turneringskamp mod Kolding IF (1-1).

Holdet var:

Aris Vaporakis

Ruben Minerba (et mål), Osvald Søe (et mål), Emil Christensen, Gustav Frederiksen (to mål)

Niels Morberg, Fisnik Isaki (to mål)

Sebastian Clemmensen (tre mål), Tammer Bany, Antonio Bustamante (et mål)

Jonathan Mathys (tre mål)

Den ene af de to tre-måls skytter på Falster tirsdag 8. august 2023, Sebastian Clemmensen. Foto: Christian Midtgaard.

I løbet af 2. halvleg var der indskiftning af: Søren Sørensen, Emmanuel Ogude (et mål), Mikkel Mouritz (et mål), Jeppe Erenbjerg (et mål) og Emil Møller. Derudover sad keeper Michael Falkesgaard og Daniel Thøgersen på bænken uden at komme i spil.

Kampen blev spillet på det lokale stadion. Banen var stor og græstæppet var fint til trods for de sidste ugers megen regn. Tilskuertallet var omkring 150. Fra kampens start satte B.93 sig på spillet med et højt pres og hurtige afleveringer. Det lå hurtigt klart, at det ville blive en storsejr til udeholdet. Ved pausen viste lystavlen således 9-0.

Den eneste debutant var Gustav Frederiksen fra U19 holdet. Den normale midtbanespiller var placeret som venstre back. Til trods for den uvante plads scorede Gustav til 5-0 og det historiske mål til 16-0..En af tilskuerne var Jørgen W. Frederiksen (årgang 1968), far til Gustav, og medlem af klubben siden 1973.

Kampens flotteste mål blev scoret af Emmanuel Ogude, der afdriblede et par modstandere før han smadrede bolden op i fjerneste krog til 15-0. En anden indskifter Jeppe Erenbjerg scorede til 14-0, og det var endda med højrebenet. Det var i øvrigt Jeppes kamp nummer 111 i træk, ret usædvanligt.

B.93 TV: B.93 Fanklub formand Brian Nehm fangede alle de historiske seksten smukke kasser på Falster

Hjemmeholdets bedste var så afgjort målmanden Nicolai Kørvel Rasmussen, der havde adskillige flotte redninger. Men som du ser af B.93 TV videoen herover var der også adskillige smukke B.93 scoringer uden den mindste chance for Listrup-keeperen imellem.

Med 16 måls overvægt var det DBU-pokalturneringens (startet sæsonen 1954/55) største sejr nogensinde. Rekorden var på 15 overskydende mål, blandt andet opnået af Brøndby IF.

Denne rekord havde B.93 dog kun en time, så indløb resultatet fra kampen FC Avrasya mod Kolding IF, som sluttede 1-19 (1-6). De tre sidste mål faldt i dommerens tillægstid.

I Listrup mente kampens dommer Benjamin Svedborg ikke der var basis for tillægstid. Han havde formentlig ondt af hjemmeholdet, og det var begyndt at regne!

Kampens anden tre-måls skytte på Falster tirsdag 8. august 2023, Jonathan Mathys. Foto: Christian Midtgaard.

Skrevet af Palle Banks Jørgensen.
B.93 TV: Brian Nehm fra B.93 Fanklub.
Topfoto: Hans Drachmann. Supplerende fotos af Sebastian Clemmensen og Jonathan Mathys: Christian Midtgaard.