Vælg en side

Det bedste ved B.93 er kammeratskabet.

Kurt Guttmann Olsen er profilen i 93’eren denne gang. Kurt er født 1. august 1939, og var oprindelig forsvarsspiller, men har spillet et utal af pladser. Kurt spillede 141 kampe for B.93, hvor han scorede 10 mål i perioden 1958 til 1966. Kurt var en fysisk stærk spiller med en fin sparketeknik, og han spillede med optimisme og godt humør, lige som han altid gik til vaflerne.

Kurt og hans daværende ægtefælle Tove var klubbens restauratør i flere år. Senere dannede Kurt Olsen par med Bente Stiborg, som også har været i B.93. Kurt har kendt sin nuværende samlever Pernille i 24 år. Kurt fortæller, at de mødtes på et lokalt sted, nemlig “Oasen”.

Kurt er for øvrigt det ældste medlem af De Gyldne.

Kurt Olsen fik en debut der ville noget. Det var 30. november 1958. Som nyoprykket ynglingespiller skulle han afløse den normale centerforward Leif Poulsen (Sløjfe), der var skadet.

De gik for øvrigt i klasse sammen på Vognmandsmarkens Skole. Kampen i Næstved var afgørende for oprykning til 1. division, og hjemmeholdet var storfavorit. Kurt fik en kanondebut ved at score til 1-0 på hovedstød. B.93 vandt 2-1 på et sejrsmål af Henning Bjerregaard, og rykkede overraskende op i 1. division.

B.93 sikrede sig oprykning i sidste kamp i 1963 ude mod Odense KFUM (3-0). Billedet er taget efter hjemkomsten fra Odense, hvor spillerne måske havde fået en øl, eller to (!) i bussen hjem. Kurt er nummer to fra venstre i bagerste række. Foto: B.93’s historiske arkiv.

Kurt var med til endnu en oprykning, som også hang i en tynd tråd. Det var i 1963, hvor B.93 vandt 3-0 ude over Odense KFUM, og rykkede op i 1. division, da Horsens kun spillede 1-1 ude mod det absolutte bundhold HIK. Busturen hjem fra Odense var meget munter, med Kurt som dirigent.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg ville helst spille i B.93, men måtte starte i Ryvang, da man skulle være 10 år for at spille i B.93. Da jeg blev 10 år gik jeg til B.93.

Hvad er det bedste ved B.93?
Det bedste ved B.93 er kammeratskabet. Jeg var soldat med Arvid, som er en af mine bedste venner, men der har altid været gode venner i B.93. Jeg har kun været på 1. holdene, og jeg har altid været glad for at være 93’er.

Største oplevelse i B.93 regi
Det var da der stod 3.000 og ventede, da vi rykkede op. Jeg blev nærmest båret fra spiller bussen til klublokalerne.

En af de største oplevelser var også da klubbens tidligere formand, John A., ringede og spurgte om jeg ville forpagte restaurationen i B.93. Det sluttede lidt dumt, men de fire år var en god tid.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Mine ben svigter lidt, men humøret er godt. Mødes hver mandag og rafler med en flok venner. Det er en god måde at være sammen på
2 … Jeg var – sammen med Ole Dannebrog Andersen – ejer af værtshuset Lincoln. Dengang vi købte Lincoln Bodega var jeg kun 38 år
3 … Min datter Anette var gift med 1. holdspilleren Carsten Jørgensen, som i dag desværre er dement
4 … Jeg stod for adskillige Five A Side’r sammen med min ven Jørgen Finkelstein, og jeg var i mange år holdleder for 1. holdet. Det var også mig, der stiftede støtteforeningen “100-mandsklubben” (nu kaldet BackOp Foreningen)
5 … Jeg skrev sangen “Vi var de glade 93’ere”, sammen med Preben Kargaard.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto: Claus Vandborg. Portrætfoto fra B.93 arkivet.