Vælg en side

Arvid Christensen er en sand 93’er med en lang og loyal klubhistorie.

 

Det er lidt af et navn vi kan præsentere i “93’eren” i dag. Arvid Christensen (født 7. juli 1939) blev kendt som “Cyklonen” og har været en af B.93’s største profiler gennem tiderne. Han kommer i klubben hver tirsdag og spiser dagens ret – næsten hver gang med hans fine ven Conrad.

Han blev meldt ind 20. august 1954, og har været gift to gange og har tre børn (Henriette på 55 år, Christina er 53 år og Henrik som er rundet 45 år. Arvid er nu kæreste med Britta, som han har kendt siden “Bauer-tiden” – det som senere blev til “Woodhouse” (som visse over 50 år godt kan huske). Arvid nåede 203 kampe på B.93’s divisionshold og lavede imponerende 85 mål i perioden 1960-1970.

Arvids liv fik en brat vending, da han i december 1990 blev ramt af en hjerneblødning, som han har fortalt fint om fint om til B.93 TV, men ”Cyklonen” gik energisk til genoptræningen, og er i dag velfungerede, bortset fra lammelsen i venstre side.

Hils på ham når I ser ham næste gang – han er et stykke historie i en klub fuld af historie, og en personlighed vi skal være stolte af. Han går også under navnet “Abber”, og er optaget i B.93’s “Wall of Fame“.

Grunden til jeg er i B.93
Gennem en bekendt af min far (sønnen hed Arne Bager) kom jeg til B.93 fra Frem. De tog godt imod mig (især Arne Bager og Jørgen Madsen). Jeg startede langt nede, da jeg var i lære som bager, så jeg kunne ikke spille om søndagen. Det betød jeg ikke kom på noget hold. Blev udlært som bager, så soldat og fik tid til at træne. Jeg fik også et fint venskab med Kurt Olsen, og jeg har aldrig forladt B.93, en klub jeg har været i siden jeg var juniorspiller.

Det jeg holder mest af ved B.93
Der er mange ting og mennesker. Kunne godt lide Knud P. som træner. Han gav os gejst. En anden træner, Zølck, gik ud under kampene, men han var god til 3. halvleg i Exalon. Undskyld jeg fremhæver det, men det er først og fremmest kammeratskabet og sammenholdet. Vi havde altid gode ture med Store Leif i spidsen – en fantastisk personlighed.

Bedste oplevelser i B.93 regi
Der er mange. Jeg kommer til at tænke på turen til Malaga. Hvis vi scorede ville vi ikke juble. Vi kom bagud foran 10.000 tilskuere, og jeg scorede til 1-1. Det var under Franco-tiden, og jeg husker vi holdt et flag som vores hilsen til ham. Der var også min debut i en “sneboldskamp” i Idrætsparken mod Ikast (B.93 tabte 1-2 i 1960). Og selvfølgelig min bedste kamp i Vanløse Idrætspark – hvor jeg fik øgenavnet “Cyklonen” af en journalist. Vi vandt 3-1, jeg scorede, og jeg piskede rundt. Jeg lavede også fire mål i Viborg i en kamp, vi vandt 8-0.

Fem ting I skal vide om mig:
1 … Jeg.bliver 80 år 7. juli og går to gange ugen om til træning og til svømning en gang om ugen. Jeg er involveret i “Lavia (handicap idrætsforening, webred.), som betyder meget for mig. Har også været i Firmaidræt København.
2 … Kommer om tirsdagen og sludrer med gamle 93’ere og jeg kan godt lide at se B.93 spille. Skal også med de gamle 93’eres tur på Bakken
3 … Jeg var portør i Gamles By og 22 år som gårdmand på Fogedgården.
4 … Gik til dans hos Kisbye og dansede jitterbug. Jeg elskede at danse, og var med i “Dansetten”
5 … B.93 er mit andet hjem. Jeg vil altid være B.93’er, men tror ikke vi kommer med i toppen i dansk fodbold igen.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.