Vælg en side

Det jeg holder mest af ved B.93 er atmosfæren.

 

Vi præsenterer ugens profil i 93’eren, nemlig Jørgen Finkelstein (født 5. maj 1942). Han kaldes Finkel af de fleste og er en mand, som har sat sine fodspor i fodboldens verden – både i og udenfor B.93. Det vender vil tilbage til.

Finkel har to sønner – den ene har spillet i B.93 (Enrique), mens den anden (Jaime) aldrig blev bidt af fodbolden. Ugens profil bor på ydre Østerbro, og er tidligere typograf. Han nåede en del træningskampe på divisionsholdet, men fik aldrig sin debut. Han fortæller at han har “spillet solide 2. holdskampe, og var fysisk stærk”. Senere startede Finkel det legendariske 7. hold sammen Ole Flemming og Jørgen Sundquist. Ydermere var han en energisk og dygtig pressechef for B.93 i starten af 80’erne, hvor han virkelig skaffede B.93 positiv omtale. Det skal også nævnes at Finkel og Kurt Olsen startede five – a  siden op igen med stor succes i 1975, hvilket B.93 var meget glade for – det var på et tidspunkt da turneringen var gået død.

Finkel kommer ofte og ser 1. holdet spille. Han deltager også til fester hos “De Gyldne” og er med til “Nostagifesterne”. Han har været massør for bl.a. AB, Frem og B.93, da disse klubber lå i den bedste række. Og så skal vi lige nævne, at han også har været i bokseverdenen. Han har – uanset hvor han var – altid holdt øje med ’93. Han startede som massør i B.93 – dengang Erik Dennung var træner. og der er mange gamle venner, som stadig nyder godt af hans kyndige massage.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg startede i Skjold og i 1952 blev jeg købt af B.93, og der var jeg kun 10 år gammel. Det var andre tider, da B.93 dengang lå i landets bedste række og havde et dygtigt hold.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er atmosfæren og det såkaldte kammeratskab. Det er hyggeligt at komme på stadion og møde gamle venner og ’93’ere. Jeg er ikke altid enig med alle, men tager gerne en snak om tingene over en kold øl.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det er pokalsejren over B.1903 i 1982, hvor vi jo vandt over to kampe og det eventyr vi havde i Europa Cup’en for pokalvindere, hvor vi sendte Dynamo Dresden ud, og senere havde en mægtigt opgør mod Genk, som dengang hed Waterschei. Husker også vores rejser med stor glæde – især den til Yemen i start 80’erne står stærkt i min erindring.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg kan lide ærlighed, og folk siger hvad de mener og står ved hvad de er – dvs. jeg hader falske mennesker og vatpikke
2 … Jeg er eget glad for mine børnebørn (Lucas på 16 år, Sophia på 14 år og Emma på 12 år), som jeg følger på forskellige måder
3 … Er pensioneret typograf, og har arbejdet i Politikens Hus i 35 år. Vi lavede både Ekstra Bladet (om natten) og Politiken (om dagen). Jeg havde den glæde at arbejde i samme hus som f.eks. Hans Drachmann, Lasse Specht, Flemming Nielsen og mange flere brave gutter
4 … Tonni Nielsen, Johnny P., Ole Mørch og Christian Andersen er nogle af de mange dygtige trænere jeg har arbejdet med. Gode og fodboldkloge fyre allesammen, og har heldigvis stadig et godt forhold til dem, selvom kontakten selvfølgelig er mindre nu end dengang.
5 … Kan godt lide at se gode fodboldkampe i tv. Liverpool har altid været et hold jeg holdt af, men jeg startede faktisk med at være fan af Tottenham.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.