Vælg en side

30 ting du måske (ikke) vidste om Jens Kolding.

Jens Kolding blev meldt ind i B.93 i 1961, og derfor modtog han 60-årsnålen ved den seneste generalforsamling. Med andre ord så har han været medlem af B.93 uafbrudt – siden han for første gang fik et medlemskort.

Der er skrevet (og fortalt ) mange ord ord om Jens, som regnes som en af klubbens bedste spillere gennem tiden, så vi har besluttet os for at gøre det anderledes, end at lave det traditionelle interview.

Jens Kolding

1) Det var faktisk moderen til barndomsvennen Gunnar Aagesen (52 kampe i perioden 1971-79) der bestemte at Jens skulle spille i B.93, da hun meldte begge drenge ind i 1961. Godt hun valgte den rigtige klub.

2) Han har – ret overraskende – aldrig spillet kamp på det legendariske lukkede 7. hold, som ellers var en magtfaktor på det gamle anlæg. Dengang gik man fra elitesenior til 7. holdet, inden man blev gammelmandsspiller,

3) Jens er kvart svensker, og han kan godt lide Hawaii-skjorter. VI har ikke kunne finde en yderligere sammenhæng mellem disse to fakta.

4) Han har dyrket andre sportsgrene (bordtennis) med en vis succes – har også gået til dans med mindre succes.

5) Er bidt af 60’er musik, og det lægger han ikke skjul på.

6) Gik til klaverspil som dreng og har et el-flygel stående, som han ind imellem spiller på.

7) Han nævner følgende tre som de største oplevelser i B.93: At vinde pokalturneringen (1982), en tur til Portugal, han var på som U20 spiller og – tro det eller ej – en 3. holdskamp han spillede på den gamle anlæg.

8) Han har spillet seks U-landskampe og scoret tre mål (1974/75) og fire Y-landskampe med to mål til følge (1970).

9) Jens debuterede for B.93 som 18-årig (11. oktober 1970 mod FB i 3. division). B.93 vandt 7-1 og Jens scorede tre mål. De øvrige mål blev scoret af Jan Højland (også med tre) og et selvmål.

10) Jens spillede sin sidste divisionskamp som 36-årig, selvom han havde prøvet at trække sig tilbage tidligere.

11) Han spillede i Brøndby i 1984/85. Det første år i Brøndby blev Jens topscorer for holdet. Året efter var han med til at hjemføre Brøndbys første DM-titel.

12) Hans træner som lilleput, legendariske Poul Zølck, irettesatte hvis han driblede for meget.

13) Som drengespiller var hans træner en anden legende, nemlig Michael Rohde, som opfordrede ham til at drible.

14) Jens debuterede som 21-årig på A-landsholdet i Trondheim mod Norge (Danmark vandt 1-0).

15) Han meldte afbud til landsholdet på grund af sit arbejde som revisorassistent – dette op til flere gange.

16) Jens har scoret over 1.000 mål for klubben i sine – anslået – 150 ungdomskampe, 350 seniorkampe og 400 gammelmandskampe.

Jens Kolding i landsholdsdragten. Foto fra arkiv.

17) Som Y-landsholdspiller (i en træningskamp mod AGF’s divisionshold) scorede Jens fem(!) mål, så resultatet blev 5-3, efter AGF havde ført 3-0.

18) Som 20-årig sagde Jens (eller var det storebror?) nej til Borussia Mönchengladbach, da han skulle færdiggøre sin studentereksamen først. Hvis han rejste ned til forhandlinger, kunne han risikere, at blive erklæret professionel. Tyskerne købte i stedet deres andetvalg – en vis Allan Simonsen.

19) Jens har – af taktiske grunde – placeret en bar i stuen. Det er af akademiske og pragmatiske grunde.

20) Han mener at have The Beatles som favoritgruppe, men ELO (Electric Light Orchestra) presser sig godt på – på grund af Jeff Lynne’s evne til at skrive gode sange.

21) Jens går aldrig til koncert(er).

22) Storebror Bjarne Kolding (som minder meget om Nick Nolte) har siddet 11 år i Hovedbestyrelsen. Bjarne kom aldrig på divisionsholdet – og var heller ikke tæt på det.

23) Jens har spillet seks A-landskampe med 0 mål (1973/81) – hvilket er et alt for lavt antal – Jens’ talent taget i betragtning (punkt15 forklarer måske lidt om det).

24) Han har spillet 322 kampe for B.93 – hvilket placerer ham på en andenplads over flest spillede kampe for B.93 (holdets tidligere anfører og Jens’ holdkammerat Ole Petersen har flest med 409 kampe).

25) Jens har lavet flotte 141 mål på vores bedste hold, men det er ikke nok til en topplacering på listen over bedste målskytter for B.93. Han kommer ind på tredjepladsen.

26) Hans debut på landsholdet, kom via et “pres fra pressen”. Dengang spillede DBU traditionelt mod et udvalgt hold fra journalisterne. Her vandt sidstnævnte 5-1 og Jens var den helt store spiller. Så han blev udtaget via et pres fra medierne.

27) Jens sidder i bestyrelsen for gruppen “De Gyldne”.

28) Han sidder også i bestyrelsen for den gruppe der holder “Nostalgifesten”.

29) Jens spillede 90 kampe for Roda (Holland) og lavede 14 mål.

30) Jens er et ualmindeligt venligt og sødt væsen – med en fed humor.

Skrevet af Claus Vandborg (info fra tidligere interviews, artikler, samtaler i telefonen og sande rygter).
Fotos fra arkiv. Portrætfoto fra en af nostalgifesterne: Christian Winther.