Vælg en side

Jeg har altid være glad for B.93.

Nekrolog

I denne uge døde Erik Brenting. Han blev 104 år, hvilket betyder at han har været medlem af B.93 i 94 år – hvilket er en enestående rekord, som vi må regne med aldrig bliver slået. Dette er noget, som man kun kan have dyb respekt for.

Datteren Birgit meddelte B.93 tidligere på ugen at Erik Brenting var mæt af dage og kroppen kunne ikke mere. Et 104-årigt ærefuldt og langt liv var dermed slut.

Erik Brenting blev meldt ind i B.93 den 1. april 1928, da han – eller formentlig hans forældre – havde betalt to kr. i kontingent “uden forsinkelse” som man udtrykte det dengang.

Senere blev Erik Brenting uddannet som fodbolddommer, men han fastholdt sit medlemskab af B.93, som han dog undlod at dømme kampe for. Undtagelsen var jubilæumskampen mod Juventus i en udsolgt Københavns Idrætspark i 1953, hvor Erik Brenting var linjevogter. Brenting var i mange år fast tilskuer til 1. holdets kampe på Østerbro Stadion, og han var der senest i 2016, hvor der var festdag på stadion.

Da klubbens formand Hans Drachmann besøgte Erik Brenting sidst, bad Brenting om vi hilste alle medlemmer i klubben, og Brentings sidste ord om klubben var “Jeg har altid været glad for B.93”.

Ære være hans minde.

Erik Brenting skal bisættes fra Grundtvigskirken lørdag den 16. juli kl. 10.00

På topfotoet ses klubbens formand Hans Drachmann skåle med Erik Brenting i forbindelse med fejringen af hans 90-årige medlemskab tilbage i 2018.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Birgit Brenting.