Vælg en side

Erik Brenting fejrer 90 års medlemskab i B.93

Det er mildt sagt ikke hver dag, at det sker, men 1. april var det 90 år siden, at den i dag 99-årige Erik Brenting blev meldt ind i B.93. Det helt usædvanlige og imponerende jubilæum skulle selvfølgelig fejres, så klubbens formand Hans Drachmann lagde søndag vejen forbi Erik Brentings hjem på Frederiksberg, hvor Erik og hans kone Inger tog imod det uventede og uanmeldte besøg i meget fint humør.

Erik Brenting var, forklarede han, ikke klar over, at det netop var dagen, hvor det var 90 år siden, at han blev meldt ind i B.93, men både han og hans kone var meget glade for at få lejlighed til at fejre det.

– Jeg har altid være glad for B.93, sagde Erik Brenting, der fylder 100 år om et par måneder.

Den lille fejring af jubilæet skete, efter at klubbens jubilæumskomite anført af Torben Klarsskov og Palle Banks Jørgensen havde fundet dokumentation for, at Erik Brenting var blevet meldt ind i B.93 den 1. april 1928, og han – eller formentlig hans forældre – havde betalt 2 kr. i kontingent uden forsinkelse.

Senere blev Erik Brenting fodboldommer men fastholdt medlemsskabet af B.93, som han dog undlod at dømme kampe for. Undtagelsen var jubilæumskampen mod Juventus i en udsolgt Københavns Idrætspark i 1953, hvor Erik Brenting var linjevogter. Brenting var i mange år fast tilskuer til 1. holdets kampe på Østerbro Stadion, og han var der senest i 2016, hvor der var festdag på stadion.

Erik Brentings kone, Inger, fandt hurtigt de fine glas og lidt godt i køleskabet, og så blev jubilæet på bedste B.93-maner fejret med et glas skummende øl og et B.93-hurra.

– Vi er meget glade og stolte over at have dig i klubben, sagde klubbens formand i en kort tale til det ualmindeligt trofaste medlem, der fik overrakt blomster, chokolade og hilsener fra klubben.

Erik Brenting bad til gengæld om, at vi hilste alle medlemmer i klubben.

Foto af Inger Brenting.