Vælg en side

Service: Her får du et 5 minutters og 10 minutters opvarmningsprogram for tennisspillere til skadesforebyggelse.

Programmet er udarbejdet af trænere i B.93 og Birgit Juul-Kristensen fra Tennisbestyrelsen med inspiration fra opvarmningsprogrammer fra andre tennisklubber, fysioterapeuter på Klinik og materiale fra Dansk Tennis Forbund.

For dem som ikke kender Birgit kan du læse mere her. Birgit Juul-Kristensen er fysioterapeut, forsker og underviser på Syddansk Universitet i Odense, ved Institut for Idræt og Biomekanik. Der arbejder Birgit med forskning i, hvad der er den bedste træning og forebyggelse af især skulderskader.

Det betyder at alt i programmet er veldokumenteret.

Hent programmet som PDF her >.

Isagani Limbaga er træner i Tennisafdelingen og viser her en træningsøvelse. Foto: Henrik Wessmann.

Opvarmingsprogrammet til forebyggelse af tennis relaterede skader (på dansk og på english) er på 5 eller 10 minutter og indeholder indeholder øvelser til opvarmning af de hyppigst anvendte led og muskler i tennis, samt øvelser til forebyggelse af bl.a. tennisalbue, skuldersmerter, læg- og lårskader. Altså vigtigt!

Portræt af Bo Mortensen (2022)Bo Mortensen, drifts- og sportchef udtaler

– Fysisk træning er, som i alle sportsgrene, vigtig. Både for at forebygge skader men også for at kunne spille optimalt.
 Og ikke mindst kontinuitet i træningen er vigtig.

– Eksempelvis hvis du laver fast styrketræning to gange om ugen og dropper det helt i dine turneringsuger eller i sommerferien, så vil man med det samme kunne måle en nedgang i din præstation og styrke, efter en eller to ugers pause.

– Det er som Ludo: du bliver slået hjem og skal starte forfra …

I Tennisafdelingen er vi godt dækket ind på trænersiden.

Både med en masser viden og ikke mindst erfaring med spillet, både det fysiske og mentale, men også med en masse viden om fysisk træning.

Topfoto af juniorspiller i Tennisafdelingen Anna Skovgaard Hansen, der viser træningsøvelser, fotoet af Isagani Limbaga og protrætfotoet af Bo Mortensen: Henrik Wessmann.