Vælg en side

Jeg kan godt lide de mange dejlige folk i klubben.

Profilen i 93’eren”er denne gang Birgit Juul-Kristensen, som er født 5. maj 1957. Når hun ikke sidder i vores tennisbestyrelse, er Birgit optaget af sit job som forsker (hun er fysioterapeut) og underviser på Syddansk Universitet i Odense, ved Institut for Idræt og Biomekanik. Der arbejder Birgit med forskning i, hvad der er den bedste træning og forebyggelse af især skulderskader.

Birgit startede som 10-årig med at spille tennis i en lille klub (Havnbjerg TK) på Nordals, hvor der ingen trænere var. Kun en gang om året kom der en ægyptisk træner, hvor man kunne booke en time. Da hun senere kom på gymnasiet i Sønderborg, skiftede hun til Sønderborg TK, og spillede holdkampe i 2. og 3. division her, ofte mixdouble sammen med sin ældre bror.

Da hun flyttede til København i 1976 for at læse, spillede Birgit på det gamle anlæg i B.93 (som jo dengang var det eneste anlæg) fra 1976-1980. Her spillede hun på samme tid som Lone Vandborg og Mette Christensen (datter af Poul Christensen fra White Sport).

Efter en årrække udenfor København med børn og karriere, Birgit hun spillede i ATK, Smørum TK og Ølstykke TK, flyttede familien så tilbage til København i 2016. Her valgte de igen Østerbro, og så var det ligesom at komme “hjem” igen til B.93. Begge børnene og hendes mand spillede også tennis i Smørum, og hendes mand spiller nu også i klubben. Faktisk har Birgits barnebarn også spillet tennis i B.93.

Birgit har tidligere lavet bestyrelsesarbejde i Smørum TK, og fik også nogle trænerkurser der. I 2021 kom hun i bestyrelsen i B.93, fordi hun gerne vil bidrage til, at klubben bliver ENDNU bedre at være i.

Birgit er fast referent på de månedlige bestyrelsesmøder, og arbejder på at der er så meget transparens som muligt om hvad bestyrelsen laver. Hun deltager også i et udvalgsarbejde omkring hvordan man kan forbedre banekapaciteten, så flest mulige kan få glæde af at spille indenfor/udenfor prime time, både indendørs og udendørs – dvs. flere frie baner, mere aftenlys, slåmur etc. I B.93 er hun aktuelt holdkaptajn på veteran-holdet +50.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg har altid godt kunne lide at bo på Østerbro, og B.93 ligger tæt på Egmontkollegiet, hvor jeg boede mens jeg læste til fysioterapeut på Lersø Parkallé. Jeg kan godt lide at B.93 er en breddeklub, med mange muligheder for alle (ikke kun de rige, men almindelige børn, turneringsspillere og motionister), og vi ved jo, at skal man leve længst muligt med god livskvalitet er det jo tennis, man skal dyrke.

B.93 repræsenterer også mange af de værdier, jeg sympatiserer med. Jeg kommer her ret tit, da jeg deltager i mange forskellige klub-aktiviteter, og derfor snakker og spiller jeg med mange forskellige. Jeg kan også godt lide, at der er rigtig god mulighed for træning, spil med andre motionister og at spille holdkampe.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg kan godt lide de mange dejlige folk, der spiller i klubben og de meget kompetente trænere. Da jeg i min ungdom har spillet i jyske klubber, hvor der ikke var en indendørshal, eller måske bare en kold boblehal, syntes jeg vores tennishal i B.93 var hel fantastisk at spille i om vinteren. Vi skal bare have nogle flere indendørs baner til at dække behovet fra de mange entusiastiske spillere, der gerne vil spille indendørs.

Jeg synes også, det er godt at klubben får suppleret deres fitness udstyr på 1.sal, så der er mulighed for at træne lidt fysisk også, til forebyggelse af skader. Opvarmning for alle synes jeg også er en vigtig ting, så man kan undgå for mange skader, især når man bliver ældre og tror man kan ligeså meget, som da man var yngre.

Mine største oplevelser i B.93 regi
Jeg synes det er fint, at der er så gode muligheder for at møde andre spillere i klubben, f.eks. ved Tirsdags, Torsdags og Lørdags Open, som er nogle fantastisk gode tilbud til medlemmerne.

Også når vi er ude til holdkampe og jeg mærker det sammenhold, vi har på holdet er det en rigtig god oplevelse. Da vi er et relativt “ungt” hold (selvom vi er over 50 år), har vi kun haft én afslutningsfest på holdet, da flere af festerne blev aflyst på grund af corona. Men nu må vi så tage revanche.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg elsker at spille tennis, og kan godt lide at være lidt nørdet omkring de tekniske detaljer når jeg træner og spiller
2 … Jeg har altid ambitioner om at blive bedre, og nyder derfor godt af mange af de træningstilbud, der er i B.93. Da jeg ikke er helt ung mere, er min ambition også at holde mig fri for skader. Derfor synes jeg også, det er vigtigt at holde mig i form udenfor tennisbanen
3 … Jeg kan godt lide atmosfæren i B.93, og jeg kan selvfølgelig godt lide at vinde, men synes også det er skønt med 3. halvleg, hvor vi kan sidde og snakke over noget sodavand, kaffe eller en øl efter en svedig kamp
4 … Vi har sommerhus i Rørvig, hvor vi i familien også holder af at spille tennis sammen og med andre medlemmer i Nykøbing Sjælland Tennisklub
5 … Ved siden af tennisspillet arbejder jeg som nævnt som forsker og fysioterapeut på Syddansk Universitet, og vi er lige på trapperne med et 10 minutters opvarmningsprogram til tennismedlemmerne i B.93, som er udarbejdet på basis af ideer fra trænerne, Kliniks fysioterapeuter og mine egne spiller- og faglige erfaringer.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto og portrætfoto af Henrik Wessmann.