Vælg en side

Når vi vil tale om B.93’s værdier, er det umuligt at komme uden om Gitte Arnskov. Her fortæller hun om sit liv med klubben.

Vores klubsekretær Gitte Arnskov har været i B.93 gennem mere end 35 år. Her har hun fra sit skrivebord stået for klubbens økonomi, hjulpet til med tilmeldinger, budt nye spillere og ansatte velkommen og i det hele taget sikret, at alle følte sig i velkommen.

Egentlig begyndte det bare med en vikar-tjans, men Gitte Arnskov er stadig at finde i klubbens sekretariat, hvor hun siger, at døren stadig altid er åben.

Når hun skal forsøge at sætte ord på, hvordan det kan være, at hun har været her så længe, er det egentlig meget enkelt, fordi det har været et godt sted.

– Folk kommer jo her, fordi de har lyst, og derfor er det for det meste med et højt humør. Det er også et frirum og et pusterum for mange, hvor de kan komme over og slå eller sparke til en bold og komme lidt væk fra hverdagen, siger Gitte og fortsætter:

– Så kontoret har været et omdrejningspunkt for meget: Når folk er glade og har vundet, men selvfølgelig også, når folk har haft en møgdag eller tabt. Jeg har da lagt øre til lidt af hvert og været lidt en mor for mange af de unge spillere. Det har været en fantastisk rejse.

Mens Gitte Arnskov på tætteste vis har oplevet B.93 udvikle sig over årene med både sportslige og økonomiske op- og nedture, er hun og klubben endt med at smelte sammen.

Hun er nærmest født og opvokset i B.93. Hendes far spillede i klubben, hendes mor arbejdede her, så hun er næsten kommet her siden hun kunne kravle.

– Det har været en del af mit liv så længe jeg kan huske tilbage. B.93 er blevet en del af min identitet, fortæller hun.

Målet var faktisk ikke at ende på et kontor som sekretær, men virkeligheden ville det anderledes, og så tog det ene år det andet.

Gode personer i og omkring klubben

Når hun i dag skal sætte ord på, hvad B.93 egentlig er for en klub, er det ifølge hende først og fremmest kendetegnet for B.93, at der altid har været gode personer i og omkring klubben.

– Jeg synes, at vi har været garant for dygtige ledere og trænere. Det er en meget social klub, men også en broget folk, hvoraf mange stadig er her den dag i dag.

– Der er et sammenhold, hvor man tager sig af hinanden, og det er lige meget, om du bor i Hellerup eller ved Blågårds Plads. Det har jeg altid sat meget pris på, smiler hun.

Hvordan oplever du klubben i dag sammenlignet med, da du begyndte i sin tid?

– Der er rigtig mange af de gamle 93’ere tilbage, og de kommer nu med næste generation. Det fastholder kulturen. Men der er ingen tvivl om, at der er sket meget i de seneste 30 år. I dag klares meget jo via hjemmesiden og internettet, og det har skåret ned på den personlige kontakt.

– Men folk kan altid komme forbi på kontoret. Døren er åben, og jeg synes det er hyggeligt, når folk eller gamle spillere kommer forbi.

Det sker jævnligt, at tidligere 93’ere svinger forbi Gitte Arnskov i klubhuset. Det er for eksempel ikke lang tid siden, at den danske landstræner Kasper Hjulmand, der i sin tid spillede i klubben, var forbi sekretariatet. Det er ikke mindst fordi mange stadig har deres bedste venner her fra klubben, fortæller Gitte Arnskov.

Hvordan oplever du kulturen i B.93 i dag?

– Selvom det er en helt anden tid, synes jeg kulturen er fulgt med. Der er høje ambitioner, men vi er stadig supergode til unge mennesker, og vi har en masse dygtige trænere og frivillige for hvem, det er en livsstil. Det er en form for kærlighed, som stadig er meget udtalt.

B.93’s værdier

B.93 har defineret de tre værdier: Enkelhed, Udfordrende indsats og Kærlighed. Dem synes Gitte Arnskov godt om, siger hun.

Hvad betyder de for dig?

– Det er familieprægede værdier, lidt gammeldags måske, og det synes jeg godt om. Det kan hurtigt blive koldt og overprofessionelt i sport, men jeg synes vi repræsenterer noget andet:

– At der tages godt om folk, at der er plads til at fejle, men at vi også forventer meget af hinanden.

Jeg kan godt lide, at vi behandler hinanden pænt, og at der er en ordentlig tone både i medgang og modgang. Livet kan været hård for mange af de unge mennesker, og der er B.93 et frirum, hvor der bliver taget godt hånd om alle.

Interview af Alexander Haslund.
Topfoto: Privat.