Vælg en side

VI har valgt en af B.93`s helt store profiler til “93’eren”, nemlig Torben Biilmann (født 6. oktober 1956). Torben er bygningsingeniør med en aktiv karriere i byggebranchen, nationalt som internationalt.

Han har spillet tennis siden han var fem år, i de tidlige år sammen med sine forældre og brødre på public courts i Canada. Efterfølgende herhjemme som medlem i Farum, AB og B.93. Han er dog mest kendt som det skarpe bestyrelsesmedlem i klubben, som var med til at flytte vores tennisafdeling til nye højder.

Torben var næstformand (og tennisformand) i den vigtige periode i slut 80’erne/start 90 erne, hvor B.93 flyttede fra det gamle anlæg til vores nuværende anlæg ved Svanemøllen (indviet officielt 6. december 1994). Den indsats er Torben Biilmann aldrig blevet takket nok for, så vi kaster lidt stjernestøv efter ham og gør ham til 2018’s sidste profil i “93’eren” og den første i 2019.

Grunden til jeg er i B.93
I 1976 spurgte Poul Christensen mig om jeg ikke havde lyst til at blive medlem i B.93. Det blev jeg så – tak for det Poul (Poul Christensen var ugens profil 3, september 2018, webred.).

Det jeg holder mest af ved B.93
Kammeratskabet med alle tennisvennerne i klubben har for mig været det væsentligste gennem alle årene. Den uformelle og uhøjtidelige omgangstone er klubbens enestående særkende. Klubbens to unikke beliggenheder i København gør det i sig selv attraktivt at være medlem – både for kommunens unge, men også for erhvervsaktive med en travl hverdag.

Jeg og mange andre holdt meget af at mødes om søndagen ved pergolaen på det gamle anlæg, og spille en gang hyggelig sommertennis – jeg tror at den tradition er båret videre. Jeg spiller selv 2-3 gange om ugen oftest med min lillebror Steen, som jeg pt. har lidt udfordringer med at hamle op med.

Største oplevelse i B.93 regi
Jeg har haft mange gode oplevelser i og med B.93 både som aktiv, men også som træner, holdkaptajn og leder. Vi har fostret mange toptennisspillere gennem tiderne, og i min tid har det været Morten, Lone, Gerald m.fl. på guldholdet der ikke kun skabte succes for B.93, men også for dansk tennis. Det har været en fornøjelse at følge og være en del af. Som medlem af hovedbestyrelsen i nogle år var det en særlig oplevelse at være med til at planlægge og gennemføre etableringen af det nye anlæg ved Svanemøllen.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Gennem et aktivt tennisliv har jeg fået gode venner, relationer og mange erfaringer der er kommet mig til gavn også i min erhvervskarriere
2 … Som konkurrencemenneske møder man mange dygtige mennesker og stærke personligheder, både i og uden for sporten, hvor respekten for hinanden og hvad vi hver især står for og kan er afgørende for det gode og varige venskab
3 … Det har været og er en ledestjerne for mig konstant at søge forbedringer på en ordentlig måde
4 … Jeg spiller også lidt golf med tennisvennerne. Mit handicap er en anelse under Søren Boye (ugens profil i 93’eren 30. oktober 2017)
5 … Sidste gang jeg gik til nettet var i 1985 – den bold tabte jeg.

Skrevet af Claus Vandborg.
Ukendt fotograf.