Vælg en side

Har fulgt klubben fra tribunen siden 2005.

Ugens profil er Steffen Hansen, og er født 21. august 1993 på Amager. Steffen har fulgt klubben fra tribunen siden 2005, hvor det startede skidt med en nedrykning fra 1. division. I dag bor han i Middelfart, så han får desværre ikke besøgt Østerbro Stadion så ofte som ønsket. Steffen skriver blandt andet som frivillig skribent for Bulibold, hvor han har en artikelserie om de største dansk-tyske kampe. Den seneste artikel handler om en af B.93’s største præstationer i nyere tid, med sejren over Dynamo Dresden i 1982. Læs artiklen her.

Grunden til jeg er fan af B.93
Min barndomsven Jimmi Boye Lehmann fulgte klubben med sin far Ejvind, som har været fan af B.93 siden 1950′ erne. Derfor tog han mig med på Østerbro Stadion og siden har vi fulgt dem sammen.

I starten fulgte vi dem på alle tænkelige stadioner omkring Sjælland og i alt slags vejr (glemmer aldrig en snekold vinterdag på Glostrup Idrætspark i 2008), men nu hvor vi er blevet voksne og flyttet væk fra hinanden, tager vi på et par udebaneture om året. Det seneste år er det blevet til besøg i Ringkøbing, Holstebro, Middelfart, Dalum og Tønder.

Vi har altid to flag med os på udebane som er de samme, der også blev brugt dengang det begyndte i 2005. Derudover spillede min pædagog CB (Carl Bjarke Petersen) i klubben og han var en meget sympatisk fyr, så i starten kom jeg på tribunen for at støtte ham. Min far har også støttet klubben siden sin ungdom og var også til stede i Idrætsparken til de europæiske kampe i 1982. Han er stadig at finde på tribunen iført sin hvide trøje med barndomsidolet “Kolding 9” på ryggen.

Det jeg holder mest af ved B.93
At opleve hvordan fanklubbens opbakning på tribunen er stigende og det store arbejde som lægges i klubbens talentarbejde. Det er en stor fornøjelse at følge talenternes første færden inden de bedste af spillerne drager videre mod større klubber. Det er også skønt at mærke den korte distancering, der er mellem spillere og fans. Det er bare herligt at støtte en gammel traditionsklub, der gemmer på mange fortællinger fra “de gode gamle dage”.

Min største oplevelse i B.93 regi
Alle de udebaneture, som jeg årligt tager på med min barndomsven Jimmi. Det er skide sjovt at stå to mand et afsides sted i Danmark og støtte spillerne, mens de lokale morer sig over vores tilstedeværelse. Hvis jeg skal fremhæve enkelte kampe, må det være vores første besøg på altid hyggelige Riisvangen i 2017, hvor den nykårede danske mester Peter Bjur scorede sejrsmålet til 2-1 mod Aarhus Fremad og Middelfart, der i 2019 blev nedsablet 5-2 af B.93’s effektive kontramaskine.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Siden 2017 har jeg holdt statistik over mine B.93 kampe, og det er blevet til 16 sejre, 5 uafgjorte og 10 nederlag
2 … I 2009 var jeg med fanbussen i Brabrand, til hvad der skulle have været oprykningsfest, men endte som en meget lang og skuffende tur hjem til København
3 … Min fars chef er linjedommer i 2. division. Det er ikke gået ubemærket hen på arbejdspladsen, når jeg har hjulpet med hans (manglende) kendelser
4 … På trods af min støtte på tribunen, har jeg aldrig spillet i B.93. Som ungdomsspiller var jeg aktiv i Sundby Boldklub og Kastrup Boldklub
5 … Den bedste spiller jeg har set i 93-trøjen er Alban Shipsani.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.