Vælg en side

90 % af mine venner er fra B.93.

Ugens udvalgte til 93’eren er et velkendt navn for dem der har fulgt B.93’s divisionshold. Vi præsenterer Simon Azoulay Pedersen, der er født 14. december 1982. Simon er uddannet tømrer, og bor i Silkeborg med familien.

Simon Azoulay Pedersen var en farlig angriber og blev regnet som et af klubbens største talenter. Han opnåede 32 kampe for B.93 og scorede 14 mål i perioden 2000 til 2002. Simon spillede i alt 20 ungdomslandskampe, mens han var i B.93 – de blev fordelt på henholdsvis DBU’s U19, U17 og U16 landshold.

Den populære 93’er spillede hele sin ungdomstid i B.93, men var også på visit (i vilkårlig orden) i AB, Esbjerg, SønderjyskE, Silkeborg og FC Fyn. Den berejste offensivspiller var også i Finland i 2008, nærmere bestemt TPS Turku.

Simons brødre er alle stoppet med fodbold på grund af skader. En af brødrene, David Azoulay Pedersen, var profilen i 93’eren 1. august 2023.

Simons far startede restaurant Plaza de la Reina, som senere blev overtaget af Amokka og derefter Dag H.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg startede i B.93, da jeg var fire år gammel. Årsagen var nok at tre af mine brødre allerede spillede i klubben. Så det var helt naturligt at jeg også skulle starte.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er helt klart det sammenhold der er og har været i klubben. 90 % af mine venner er fra B.93.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg scorede engang et mål mod Horsens, som sendte os videre i pokalen. Inden målet havde jeg fået en kæmpe hjernerystelse som gjorde at alt var helt sløret, da Morten Karlsen spiller mig fri foran kassen og jeg får den sparket den det sidste stykke indover stregen. Jeg skulle blive til observation i Horsens, mens de andre kunne feste i bussen på vej hjem.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg stod som eneste 93’er (i B.93 tøj) blandt Sønderjyskes fans i vores 0-4 nederlag.

2 … Jeg kommer så ofte jeg kan og ser ’93 spille, når de spiller i Jylland.

3 … Som juniorspiller blev jeg smidt på 2. holdet af Frank Nielsen for at snyde til løbetræningen.

4 … Jeg var den første 93’er der fik Dirch Passer prisen. En pris, som blev stiftet af Christian Andersen og Klaus Pagh til at ære en spiller som gjorde spillet på banen sjovt og underholdende.

5 … Jeg er gift med Signe, og har to børn – Emma på 10 og Maja som er tre år yngre.

Skrevet af Claus Vandborg
Foto fra privatarkiv.