Vælg en side

B.93 giver en værdifuld forståelse af fællesskab.

Den udvalgte til 93’eren denne gang er Nicolai Bo Hjeds, der er født 2. oktober 1971. Nicolai er adm. direktør i Monday Production, som er et tv-produktionsselskab, men var (og er) et kendt navn i B.93.

Han er tidligere ungdomsspiller i B.93 på årgang med stærke profiler som Danny Jung, Christian Lønstrup, Per Frandsen m.fl., så Nicolai fortæller at han “klart var 2. holds spiller”.

Efterfølgende ungdomstræner sammen med Jan Hansen, der scoutede ham for årgang 79 (Johan Lange, Morten Karlsen, Daniel Jensen m.fl.) og årgang 78 i flere år. Derefter en del lederjobs i klubben, blandt andet ungdomsformand i en kort periode. Senest var Nicolai træner for årgang 2000 i en håndfuld år, hvor de nuværende “stjerner” på 1. holdet Jeppe Erenbjerg, Søren Sørensen og Sebastian Kroner blev grundigt inficeret med fodbold-bacillen.

Nicolai bor på Østerbro og er gift med Christel. Sammen har de drengene Alexander på 20 år og Cornelius der er 23 år, samt hunden Diego.

Grunden til jeg er i B.93
Har været involveret on and off i siden jeg startede som otte-årig. B.93 har en sjælden magnetisk virkning på mig og pt. nyder jeg den stemning, man dygtigt har skabt på Østerbro Stadion.

Jeg nyder at se holdet spille med flere af de drenge, som jeg har brugt rigtigt mange timer sammen med på 93’s anlæg og til diverse stævner i ind- og udland. Samtidig er det bare skønt at hilse på tidligere holdkammerater og trænere, når vi “danser på terrassen”.

Det jeg holder mest af ved B.93
At det reelt er lykkedes at holde drømmen i live om at kunne starte som lille knægt eller pige på træningsanlægget og ende på 1. holdet. En drøm der jævnligt går i opfyldelse.

Men endnu vigtigere at vide, at uagtet om man ikke rammer 1. holdet, så giver en ungdomstid så mange gode oplevelser, og venskaber for livet. B.93 giver en værdifuld forståelse af fællesskab.

Min største oplevelse i B.93 regi
Der er alt for mange til at vi kan få plads til det her:

Oprykning til Superligaen i 1988 på Hvidovre Stadion. Jeg var sammen med en stærk gruppe 93’ere med blandt andre Peter Nakskov, Claus Klamper, Johnny Hansen m.fl. til VM i Frankrig og kørte direkte fra stadion i Lens til Hvidovre for at se den afgørende kamp og feste igennem. Det var en stor oplevelse, da der var flere spillere i truppen som jeg havde haft fornøjelsen af at have trænet,

En anden stor oplevelse var en overbevisende sejr med årgang 2000 over FC Barcelona ved en stor international turnering. Jeppe Erenbjerg, Søren Sørensen, Sebastian Kroner og andre dejlige drenge sendte Barcelona drengene hjem og øve sig med en 5-2 sejr.

Eller et par vilde dage ved international talent-turnering i Holland med et sindssygt stærkt hold, der for eksempel talte Brian “The Beast” Jensen på mål, Patrick Mtiliiga, Daniel Jensen, Morten Karlsen, David Rasmussen og andre store stjerner. Tror nærmest halvdelen af holdet røg til udlandet kort efter vi kom hjem. Vi endte som nummer tre, efter en sikker 1-0 sejr over brasilianske Flamengo i kampen om tredjepladsen.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Elsker at ses med vores gamle hold af spillere fra årgang 78 og 79. Det lykkes at holde fast i at mødes minimum en gang om året. Kæmpe højdepunkt
2 … Mit første job var i “Hullet” på det gamle anlæg, hvor man som ungdomsspiller tjente lidt lommepenge ved at udlevere bolde, passe på værdier og vaske tøj. Der var kun meget lidt tid på sådan en arbejdsdag til at spille tennis og bold på anlægget …
3 … Havde en eksklusiv bonusaftale med holdleder Jan “Nummer”, da vi spillede i den næstbedste ynglingerække. Scoring = kold øl og en ristet pølse
4 … Har kommenteret et hav af Premier League og La Liga kampe, samtidig med, at jeg var speaker på “De unge mødre” … Så har lagt stemme til lidt af hvert
5 … Er Aston Villa fan.

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos: Privatfoto.