Vælg en side

Jeg er stolt at være udvalgt til profil nummer 300 i 93’eren.

I denne specielle version af 93’eren har vi valgt Daniel Monberg Jensen, der er født 25. juni 1979 som profil. Daniel har dermed æren af at blive klubprofil nummer 300, vi har præsenteret i vores evige føljeton, som jo startede i foråret 2017 med Gitte Arnskov.

Daniel er nu fodboldagent i NordicSky, men er tidligere fodboldspiller – bl.a. i B.93. Daniel spillede i perioden 1996 til 1998 for B.93, hvor han lavede 12 mål i 48 kampe. Daniels talent var så åbenlyst at han hurtigt røg til udlandet, hvor han spillede for Heerenveen (Holland), CR Murcia (Spanien), Werder Bremen (Tyskland) og Novara Calcio (Italien). Han har siden også spillet for FC København, SønderjyskE og Lyngby.

Den imponerende karriere inkluderer også 52 A-landskampe (tre mål) for Danmark i perioden 2002 til 2010. Ungdomslandskampe vender vi tilbage til.

Grunden til jeg er/var i B.93
Det startede som helt lille, da både min bror og far konstant var ovre på anlægget ved Parken dengang. Men vi flyttede også på et tidspunkt ud på Amager, Jeg spillede også i et stykke tid hos AB70 og Fremad Amager inden min kommende træner Jan “Jernmand” købte mig tilbage for en “rommer” og en Faxe efter træning nede hos Sanne i caféen.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er en traditionsklub med rigtig mange unge talenter gennem tiden. Klubben har haft nogle hårde år, men det ser ud til at de har fået rigtig godt styr på det igen i løbet af de sidste mange år.

Derudover er det altid dejligt at komme over og hilse på alle de søde mennesker, der får det daglige til at løbe rundt. Der er rigtig mange ildsjæle i klubben, men en der bør nævnes er Gitte Arnskov som nok passer bedst på betegnelsen “ildsjæl”. Lige efter kommer Jørgen Jensen (sagt med et blink i øjet af Daniel, webred.).

Min største oplevelse i B.93 regi
Det er jo nok først og fremmest min debut som teenager mod Esbjerg på udebane. Jeg kan huske, at jeg kommer ind hvor vi er bagud 2-0, og jeg får også lavet en assist til 2-2.

Derudover er det naturligvis også det at være med til at rykke B.93 op i Superligaen året efter min debut. Det står klart som et kæmpe højdepunkt.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Min storebror er Niclas Christian Monberg Jensen (62 A-landskampe), som har spillet i B1960, B.93 og Lyngby (ungdom) og som senior i Lyngby, PSV, FC København, Manchester City, Dortmund, Fulham og FC København igen.
2 … Min far er Jørgen Monberg Jensen, som jo er en ren B.93 legende. Jørgen hjælper til med alt i B.93, og er en uvurderlig hjælp for klubben, og fast deltager hos De Gyldne, som jeg er for ung til.
3 … Jeg har spillet 19 U-landskampe (for Heerenveen) og 16 Y-landskampe (da jeg var i B.93)
4 … Jeg spiller golf og padel i min fritid
5 … Jeg er stolt af at være udvalgt til profil nummer 300 i 93’eren.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto: Ukendt. Foto af Daniel i B.93 trøjen: B.93’s spillerprofil arkiv.