Vælg en side

Sammenhold og gode trænere er et godt kendetegn for B.93.

93 èren præsenterer Ejgil Roland Petersen, der født 18. februar 1951 og en af heltene fra de gyldne dage. Ejgil er fra Østerbro og gik på Vibenshus Skole. Han er i dag pensionist, men er uddannet som typograf og senere som blev han distributionschef i et stort forlag.

Ugens profil flyttede til Gentofte, efter endt karriere (som 30-årig). Derfra spillede Ejgil tre år i GVI og samtidig blev han uddannet ungdomstræner i GVI og ungdomsformand. Han var også ungdomstræner i B.1903, hvor han trænede sin søn. Da han blev senior, mødte han Marianne, som er datter af den tidligere formand og målmand i B.93 Ove Bech Jensen.

Det betød, at de havde mange diskussioner om aftenen, og da Gunnar Aagesen scorede den anden datter var de to “brave fyre” i familie.

Ejgil var altid i god form, og Palle Banks omtaler ham som “motionsnarkoman”. Han blev for det meste benyttet som højre back eller i centerforsvaret, men undertegnede erindrer en kamp hvor han blev smidt op i angrebet på grund af en skade, og der scorede han. Ejgil spillede altid med stor energi og tacklede igennem – og var en fighter der ville vinde. Ugens profil spillede 118 kampe på vores divisionshold, og lavede seks flotte mål.
Der har været lidt uenighed om dagens profil staves “Ejgil” eller “Eigil”, så vi har kigget på hans dåbsattest, og den står “Ejgil”, så nu er det fastlagt.

Grunden til jeg er i B.93
Da jeg er født på Østerbro, var der dengang kun to klubber som min far mente jeg skulle melde mig til og jeg valgte B.93 i stedet for ØB.

Dette har jeg aldrig fortrudt. Igennem mange år har jeg altid syntes klubben havde store ambitioner.

Senere er klubben kendt for sit store arbejde for ungdommen og var efter min mening blandt de første i Danmark til at sætte ungdomstræningen i system.

Det jeg holder mest af ved B.93
Nu har jeg ikke været klubben i en del år, men sammenholdet har altid været ekstrem godt både når man spillede på ungdom og seniorfodbold.

Der er selvfølgelig sket meget i klubben siden jeg var ungdomspiller, men kender nogle som spiller der i dag, og de siger også at sammenhold og gode trænere er et godt kendetegn for B.93..

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg har generelt haft mange suveræne oplevelser med B.93. Hvem husker ikke turene til Odense igennem ungdomsårene, hvor vi spillede mod OB.

Men mine to største er en tur til Portugal som Ynglinge. Der mødte vi blandt andet Benfica og Bayern München på Estádio de Luz, som er Benficas hjemmebane. Det var en oplevelse.

Den anden store oplevelse var udtagelsen til Y-landsholdet, hvor jeg spillede seks kampe. Blandt andet mod Vesttyskland, som havde Bonhof, Breitner og Höeness på holdet og vi spillede 1-1.

Ellers de gode år med Knud Petersen som træner.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg følger to klubber i Danmark – B.93 og FCK
2 … Jeg bor i Gentofte, men bruger det meste af tiden i sommerhuset på Marielyst (4873 Væggerløse)
3 … Jeg spillede golf (er lige stoppet på grund mit knæ). Har handicap 16,5
4 … Kører meget mountainbike og cykel og er aktiv i mange ting
5 … Er i bestyrelsen i grundejerforeningen både i Gentofte og sommerhuset.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.