Vælg en side

Redaktionen besluttede at sætte Christian Lunøe i den varme stol, efter han blev valgt som formand i Dansk Tennis Forbund.

 

Hør om Christian Lunøes tanker om opgaven her.

Tillykke med valget. Det er lidt af en udfordring. Hvad gjorde du valgte at stille op som formand for Dansk Tennis Forbund?

– Det er en stor opgave, det er jeg fuldstændig klar over.

– Jeg blev opfordret til at stille op af en kreds, der repræsenterer over 40 klubber fra hele landet. De har gjort et enormt stykke arbejde for at finde sammen og deler en fundamental bekymring for tennissporten i Danmark.

– Jeg har talt med mange af dem hen over de sidste 5-6 år, og deler selv mange af de bekymringer, de luftede i det ‘manifest’, de offentliggjorde i Tennisavisen. Jeg synes, jeg har tiden til det, ingen små børn længere osv. Og det står mit hjerte nær.

– Jeg havde en skøn barndom og ungdom i min klub og ude i landskabet til turneringer i stort set alle større provinsbyer i landet. Mange af de steder har tennis det lidt svært nu. Det ærgrer mig, og det vil jeg gerne være med til at ændre på.

Du fik jo en klar sejr til afstemningen, og udtaler at du ikke kun er formand for dem der stemte på dig, men for alle. Kan du uddybe dette?

 

– Jeg vil bare gerne formidle til dem, der ønskede en anden formand, at jeg vil gøre mig meget umage for også at få deres perspektiv med. Der er ikke nogen, der skal stå udenfor.

– Jeg synes, man skal invitere sine kritikere indenfor og få svesken på disken. Og hvis nogen så kommer til at være lidt hårde i deres udmeldinger, går der altså ingen skår af mig.

Hvordan ser dansk tennis fremtid ud?

– Jeg håber, den ser lys ud. Lige nu er jeg optaget af at få lavet en tilstandsrapport, der klarlægger nogle af de mange spørgsmål, klubberne har. Vi er nødt til at få et fælles billede og et ståsted at arbejde ud fra.

– Men selv hvis det skulle se meget sort ud, tror jeg vi på, at kan få vendt det. Ikke ni mand i et bestyrelseslokale, men hele “tennisdanmark” sammen. Så en lys fremtid uanset udgangspunktet.

Ændrer dette noget ved din position som formand for tennisafdelingen i B.93?

– Vi har en godt arbejdende bestyrelse, hvor alle tager en tørn med udviklingen og driften af klubben.

– Mit eget engagement (udover bestyrelsesmøderne) lige nu ligger mest ud mod den efterhånden lange infight med Københavns Kommune. Det sker gennem Hovedbestyrelsen, hvor tennisformanden jo sidder.

– Mit andet hovedfokus i Tennisafdelingen er at halprojektet stablet på benene, altså indsatsen omkring fundraising.

– De to områder er afgørende for klubbens fremtid. ikke bare tennis, men hele klubben.

– Jeg har de fleste aftener til rådighed og weekender med, så derfor er der både tid til at passe B.93 og DTF. Hvis det er dét, du spørger til.

Bonus ínformation

  • Christian Lunøe er født 5. april 1975 og er far til to børn, Elias og Olivia
  • Christian var måske ikke var det allerstørste talent på tennisbanen (han har fortalt at højeste rangering var nummer 11 i Danmark som U18), men han har som formand for Tennisafdelingen skabt en positiv og inkluderende klubkultur, som alle kan føle sig hjemme i
  • Hvis du vil læse mere om Christian, så kan det nævnes at han var ugens profil i 93’eren 19. maj 2020.

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos fra privatarkiv.