Vælg en side

Guide til B.93’s
kommunikationsteam

Guides til web-redaktører

Her er den relevante viden for B.93’s web-redaktører beskrevet. Siden opdateres løbende.

Hjemmesider

 • b93.dk (moderklubben)
 • fodbold.b93.dk (Fodboldafdelingen)
 • b93prof.dk (1. Kvindesenior og 1. Herresenior, den professionelle fodboldafdeling, som i sommeren 2023 er relanceret med andre fonte mv. end beskrevet herunder)
 • b93-tennis.dk (Tennisafdelingen)
 • shop.b93.dk (B.93 Shoppen).

Sociale medier

De officielle sociale medier for Boldklubben af 1893 omfatter:

Der findes et hav af fodbold- og tennishold og afdelinger, der har deres egne veldrevne sociale medier og hjemmesider. Men de ovenstående er de officielle hjemmesider og sociale medier for Boldklubben af 1893.

Indholdet på klubbens officielle platforme

På generalforsamlingen tirsdag 20. april 2010 blev disse retningslinjer for b93.dk vedtaget:

 1. Hjemmesiden er klubbens ansigt udadtil og skal anvendes til at informere omverdenen og medlemmerne om aktiviteterne i B.93.
 2. Hjemmesiden må ikke anvendes til at fremsætte beskyldninger eller kritik af enkeltpersoner eller klubbens ledelse.
 3. Der skal holdes en god og sober tone på hjemmesiden, som er forenelig med de positive værdier, der kendetegner B.93 og altid har kendetegnet klubben.

Alle trænere og ledere i klubben – der opdaterer indhold på hjemmesiden – bedes respektere disse retningslinjer.

Indholdet på klubbens officielle sociale medier

På et Hovedbestyrelsesmøde 8. februar 2018 blev disse retningslinjer for brugen af klubbens officielle sociale medier vedtaget:

 1. Indlæg skal være skrevet i en god tone, og have et sagligt indhold samt en gensidig respekt.
 2. Vi henstiller til at man ikke skriver i en aggressiv tone, bruger personangreb eller overtræder grænsen for god debatform.
 3. B.93 forbeholder sig retten til at slette indlæg som ikke følger reglerne for almindelig opførsel. Vi accepterer ikke indlæg som har trusler, injurier, chikane, politisk propaganda eller racistisk indhold.
 4. B.93 bestræber sig på at besvare alle saglige indlæg, men begrunder ikke hvorfor et indlæg er slettet – udover det er et brud på reglerne for god tone og opførsel.

Hjemmesider i WordPress – b93.dk og fodbold.b93.dk

Moderklubsitet b93.dk og Fodboldafdelingens site på fodbold.b93.dk redigeres aktuelt i WordPress.

Se med herunder for information om fonte, overskrifter osv. på de to sites.

Fonte på b93.dk og fodbold.b93.dk

Sættes automatisk på sitet. Det kan dog være en god idé at kopiere tekst fra Word og mail ind i Notesblok (pc) eller TextEdit (Mac) før den indsættes i en nyhed eller på en side.

Overskrifter

Der kan vælges forskellige overskrift størrelser fra WYSIWYG-editoren. Prøv dig frem og se på andre sider eller nyheder, hvilke der bruges, indtil du bliver vant til det.

Se eksempelvis denne nyhed.

Vi har øverst overskriften, som sættes automatisk af WordPress.

Den teasende supplerede manchet / underoverskrift sættes til typen Overskrift 3 – i artiklen herover er det “Tre årgange i akademiet vinder deres respektive rækker.” Se her:

Eksempel på overskrift 3

Når manchet / under-overskriften er indsat så indsætter du en linje formateret med Overskrift 3 (tryk Enter), inden du går videre til brødteksten. Så har du rette afstand fra matchet / underoverskrift til brødtekst.

Brødtekst

Brødteksten sættes i normal skrifttype (Afsnit). Kopier aldrig direkte fra Word eller mail, men sæt teksten ind i fx Notepad (Windows pcI eller TextEdit (Mac), før du kopierer den ind. Så slipper du for uhensigtsmæssig formattering i koden.

Uddrag

Uddraget er den teasende tekst, der vises her:

Uddraget må ikke være det samme som overskriften, men skal supplere og tease til at læse mere. Uddraget skal have en passende længde. Her kan du igen se på tidligere nyheder, evt. kopiere tidligere uddrag ind for at finde det rette cirka antal tegn og i øvrigt nogenlunde regne med at teksten skal nå så langt i backend:

Kategori

Sæt også gerne en passende kategori på nyheden, og ikke altid pr. definition Nyhed. En Drengefodbold nyhed sættes som Drengefodbold. en nyhed om vores bedste Kvindesenior som 1. Kvindesenior osv. Så kan der fx let sættes et arkiv op med alle nyheder om 1. Kvindesenior på et tidspunkt, plus det veksler fint på forsiden. Det gør du her i backend:

Topnyhed må der kun være een af pr. gang. Så hvis du sætter en nyhed som topnyhed, så husk at ændre kategori på den tidligere topnyhed. Ellers forsvinder den tidligere fra nyhedsoversigten.

Billedstørrelser på b93.dk og fodbold.b93.dk

Brug fx open source programmerne Gimp.org (både Mac og pc) eller Paint.net (kun pc) til at resize fotos. Bevar altid dimensionerne i et foto. Billedstørrelse er typisk 715 px til web. På facebook deler vi om muligt altid tryk-versionen (den største version) af billederne.

Varier gerne mellem billeder og brug ikke de samme billeder til nyheder kort efter hinanden.

Spørg altid gerne webmaster Klaus B. Johansen til råds, hvis du er i tvivl.

 • Slidere til forsiden af b93.dk skal være 1366×500 px. Se eksempel
 • Topfoto til nyheder skal være 795×550 px. Se eksempel
 • Portrætter skal være i 200×248 px. Se eksempel
 • Topfoto på b93.dk, fodbold.b93.dk og topgrafikker til sider som Nyheder skal være 1080×330 px. Se eksempel

Der er lagt en masse generiske fotos op, som kan genbruges til slidere og topfoto. Søg efter “Slider_”, “Topfoto”, “Kvindesenior”, “Tennis”, “Ungdomsfodbold”, “Piger”, “Drenge” osv. i mediebiblioteket, så finder du helt sikkert noget, du kan bruge.

Navngivning af billeder

Portrætter navngives med navn og dimensioner, eller i hvert fald bredde på fotoet. Eksempelvis “Mogens_Hansen_200x248px.png, som bliver denne URL:

http://b93.dk/wp-content/uploads/2017/07/Mogens_Hansen_200x248px.png

På den måde er de lette at finde frem ved søgning i mediebiblioteket efterfølgende.

Samme princip for andre fotos. Navgiv fotoet eller grafikken efter hvad det handler om og gerne med bredden på fotoet til sidst.

Slider på b93.dk – how-to

1) Naviger til forsiden, når du er logget ind, klik på Rediger side i toppen.

2) Klik på burgermenuen (aldrig på krydserne):

3) Vælg den slider du vil redigere (eller opret en ny med Tilføj ny billedfremvisning)

4) Ændr overskrift og knap tekst

5) Ændr link til den nye nyhed

6) Skift billedet (screenshot viser det ikke, men der er et lille tandhjul i øverste højre hjørne, som der skal klikkes på)

7) Klik på Gem

8) Klik på Gem og afslut

9) Klik på Opdater. Tjek forsiden i en ny fane, så alle slidere ser fornuftige ud på desktop og mobil med samme dimensioner på fotos, teksterne ikke er for lange osv.

Hvis billedet er meget lyst, kaner under Design i slideren vælges Mørk farve i stedet for Lys. Men i udgangspunktet fungerer det med den hvide farve.

Topnyheder og topboks på fodbold.b93.dk

Der skal være een topnyhed af gangen. Når du ændrer en topnyhed til en anden kategori, så vær obs på ikke blot at ændre til Nyhed, men se om der ikke er en anden kategori, fx Copenhagen Football Camp eller Drengefodbold, der passer bedre til emnet.

Topboksen i det blå felt er denne:

Teksterne opdateres via denne:

Generelle retningslinjer på tværs af platforme

Svære ord

 • B.93 staves med B.93, punktum i midten og intet mellemrum. Det er besluttet på generalforsamling efter afstemning, selvom B93 uden punktum og evt. med mellemrum måske er bedre til Google optimering, så er det sådan du genfinder os i logoet, så derfor skal historien også skinne igennem på de officielle hjemmesider, facebook, Instagram og Twitter sider.
  • Forkortelsen B.93 er såmænd også stadfæstet på generalforsamlingen i foråret 2009. Palle “Banks” Jørgensen blev for en gangs skyld korrekt nedstemt og kommenterer beslutningen med vanlig lune i sine anekdotiske historiskeskrivning: Scroll ned til beskrivelsen af medlemsbladet fra juni 2009 på denne side, så får du baggrunden og den lettere omskrivning af et klart nederlag til det kontroversielle forslag om at fjerne punktummet i B.93.
  • Vi kan ikke styre hvordan DBU eller bold.dk vælger at stave vores kære klub, kun fortælle hvad vi har besluttet selv og være konsekvente i egne medier.
 • Datoer staves fx 14. oktober 2020. Dag, så punktum, så måneden skrevet ud og årstallet
 • Breddeafdelingen i fodbold og Tennisdelen af klubben staves Fodboldafdelingen og Tennisafdelingen. Vi synes det skal stå med stort begyndelsesbogstav og det er det bedste signal at det er to afdelinger af den samme klub, frem for at skrive fx B.93 Tennis eller B.93 Fodbold
 • Bonusinformation i eet ord, ikke bonus-info eller andre varianter
 • Apostrof sættes sådan: B.93’s bedste kvinder vandt … Ikke med mellemrum osv.

Links åbnes i samme fane på eget site

Eksterne links til andre sites eller vores facebook sider osv. åbnes i ny fane. Interne links fra b93.dk til fodbold.b93.dk, b93prof.dk eller b93-tennis.dk og vice versa åbnes i samme vindue / fane.

B.93 logo

Findes i fire versioner og kan og skal altid hentes via b93.dk/logo.

 • Traditionelle logo
 • Moderne logo
 • Logo med stjerne over (kun til brug i forbindelse med omtale af 1. holdet for herrer).
 • Jubilæumslogo (brugt i forbindelse med 125-års jubilæet i 2018)

Vi begynder at blive mere og mere strikse med brugen af korrekt logo, for at skabe sammenhængskraft på tværs af klubben. I jubilæumsåret 2018 brugte vi bruge jubilæumslogoet på tværs af alle afdelinger.

Opslag på SoMe kanalerne

Opdateret 16. juli 2024.

Vi er fremover konsekvente i look and på alle offcielle SoMe kanaler. Vi bruger ikke fed font i overskrifter længere, dropper generelt overskrifter med KAPITALER og fokuserer på en kort teaser tekst, et godt foto (evt. flere, hvis det fx er en nyhed om to eller flere spillere) og så link og foto kreditering.

På Instagram lægger vi linket i bio, så vi referer i stedet for til linket, da man ikke kan trykke på linket i et Instagram opslag. Dertil bruger vi også Instagram stories med fotos og skjulte links bag tekst.

Eksempel på tekst til Facebook, LinkedIn og X

Amadeus Adam Christophersen er ugens profil. Den udvalgte til 93’eren har mange talenter, og ingen tvivl om han er en talentfuld fodboldspiller. Amadeus kom til B.93 i sommeren 2022, og er glad for sin fodbold og klubben ⤵️

https://b93.dk/93eren/amadeus-adam-christophersen-er-ugens-profil/

📷 Stephan Christophersen.

Eksempel på tekst til Instagram

Byens bedste fans er uden tvivl vores!

📷 Christian Midtgaard.

Email signatur

Når du repræsenterer B.93 med en dedikeret e-mail, så brug meget gerne en af de tre officielle email signaturer herunder. Hent evt. logoerne til signaturen på b93.dk/logo. Kopier de nedenstående og sæt font på al tekst til Arial 10 pkt.

Guides til email signatur opsætning

Du kan finde en guide til opsætning af email signatur i Outlook her, på Mac, iPhone og Android.

Jubilæumslogo version

 

Med venlig hilsen

Navn Navnesen
Stilling

Boldklubben af 1893
Mobil: + 45 xx xx xx xx
xxx@b93.dk
 

 

 

Traditionel logo version

 

 

Med venlig hilsen

Navn Navnesen
Stilling

Boldklubben af 1893
Mobil: + 45 xx xx xx xx
xxx@b93.dk
 

 

 

Moderne logo version

 

 
Med venlig hilsen

Navn Navnesen
Stilling

Boldklubben af 1893
Mobil: + 45 xx xx xx xx
xxx@b93.dk
 
 
 
Ny version fra sommeren 2021 med stjerne over logoet (kun relevant for Fodboldafdelingen)

 

 
Med venlig hilsen

Navn Navnesen
Stilling

Boldklubben af 1893
Mobil: + 45 xx xx xx xx
xxx@b93.dk