Vælg en side

Kommunen planlægger at anlægge ny kunstgræsbane fra august til oktober.

Arbejdet med den nye kunstgræsbane vil, om alt går vel, gå i gang til august. Arbejdet vil stå på i tre måneder, så den nye kunstgræsbane dermed efter planen skal stå klar i slutningen af oktober eller begyndelsen af november, når vi går i gang med vintersæsonen.

Det er den tidsplan, som Kultur- og Fritidsforvaltningen netop har informeret klubben om. Der er, som altid ved den slags anlægsarbejder, tale om en foreløbig tidsplan, som jo kan vise sig at blive ændret, men det er altså det, som vi sigter efter lige nu. I de kommende måneder skal arbejdet med at anlægge banen sendes i udbud.

Den nye kunstgræsbane vil blive anlagt på nuværende bane 4. Dermed får vi to kunstgræsbaner lige ved siden af hinanden, hvilket giver et sammenhængende område til vintertræningen. Med anlægget af den nye kunstgræsbane vil vi få fordoblet kapaciteten på vores eget anlæg om vinteren.

Banen vil blive anlagt med eksisterende hegn bag målet mod syd – mod Bonniers og bilforhandleren – og der vil blive opsat hegn bag målet mod græsbanerne mod nord. Banen vil selvfølgelig få lysanlæg, og klubben lægger vægt på, at det bliver af en styrke, der lever op til DBU’s krav.

Den nuværende lille tribune med kiosken samt den runde pavillon bliver bevaret og forsynet med et mindre fliseområde.

Omdannelsen af bane 4, som i dag er opvisningsbane, til kunstgræs, betyder, at vi skal finde en anden bane til for fremtiden at være opvisningsbane. Det vil, når anlægget er lagt om som følge af den nye lokalplan og opførelsen af en ny skøjtehal i 2021, blive bane 1, som vil komme til at ligge smukt langs tennishallen.

Den nye kunstgræsbane vil blive en kolossal forbedring, men det er klart, at det vil forøge presset på anlægget i anlægsfasen, hvor vi vil gå en græsbane ned. Det samme vil i øvrigt ske, når der som led i udviklingen af gasværksgrunden skal bygges en ny skøjtehal på bane 3, mens bane 1, 2 og 3 skal vendes.

Hovedbestyrelsen og fodboldbestyrelsen vil forsøge at finde løsninger på dette i samarbejde med kommunen, ligesom der vil være en række konkrete spørgsmål og ønsker fra klubben til den nye bane, som vi håber at håndtere i en god dialog med kommunen.

Anlægget af den nye kunstgræsbane blev aftalt i enighed mellem samtlige partier i Borgerrepræsentationen, da de i september sidste år indgik forlig om kommunens budget for 2017.

Venlig hilsen
Hovedbestyrelsen og Fodboldbestyrelsen.