Vælg en side

Boldklubben af 1893 i samarbejde med FC Nordsjælland.

 

FC Nordsjælland og B.93 har indgået en samarbejdsaftale om at skabe et fælles udviklingsmiljø for unge talentfulde spillere og for trænere og ledere. Aftalen indebærer samtidig, at Boldklubben af 1893 fra Østerbro bliver nyt medlem af FSN – Fodbold Samarbejde Nordsjælland.

Historisk set er B.93 en af landets mest berømte, største og mest succesfulde fodboldklubber, og i dag lever klubben i bedste velgående med 1. herresenior i 2. division. Det bedste kvindehold er i den næstbedste række og B.93 har en imponerende talentudvikling for både drenge og piger. Netop sidstnævnte er et af de punkter, hvor FSN’s nyeste medlem ser store muligheder i samarbejdet.

Her er udtalelser fra nogle af nøglepersonerne bag dette spændende tiltag:

Direktør i FC Nordsjælland, Søren Kristensen

– Vi er meget stolte over, at B.93 har valgt at slutte sig til vores klubsamarbejde. Det er en klub, som vi gennem flere år har haft et godt samarbejde med, og som vi deler mange værdier og arbejdsmetoder med. Det arbejde, der udføres i B.93, er dybt imponerende og strækker sig langt uden for banerne.

– De bruger, ligesom os, fodbolden som en platform til at kunne give fællesskab, håb og drømme til unge mennesker i miljøerne omkring klubben, og klubben kan se talent og muligheder i flere af de drenge og piger, som andre måske ikke kan. Nu skal vi hjælpe med at løfte hinanden endnu længere, og vi tror på, at det her kan blive en gevinst for de unge mennesker hos os, i B.93 og i hele FSN.

Ole Ringheim.

Bestyrelsesmedlem hos B.93, Ole Ringheim

– Vi føler os meget privilegeret over, at en klub som FC Nordsjælland og deres andre partnere, også kan se værdien i et tættere samarbejde med os.

– Det vil være en markant udvikling og forbedring af klubbens tilbud til vore trænere, spillere og deres familier, og vi ser frem til at præsentere og udvikle konceptet sammen.

Sportschef for Akademiet i FCN, Jan Laursen:

– Det her er et stort og vigtigt skridt for begge klubber. Der er slet ingen tvivl om, at B.93 har fundet deres helt egen vej at gå i forhold til at arbejde med unge mennesker og skabe resultater via den. B.93 har også vist et stort mod i forhold til at turde tro på, at det de gør, er det rigtige. Begge dele kan vi om nogen anerkende og sætte os ind i, da hele vores klub er bygget på det samme mod og langt hen ad vejen også med de samme værdier.

– Så på akademierne i FCN og Right to Dream er vi meget glade for det samarbejde, som vi nu får op at stå med B.93, og vi har store forventninger til, hvad det kan give af løft for klubbernes talentarbejde og ikke mindst de mange drenge og piger, som spiller hos os og i B.93.

Patrick Mtiliga.

Sportschef i B.93, Patrick Mtiliga

– Vi føler, at vi i B.93 kan være med til at bidrage til, at FCN kan bevare og udvikle sin status som landets førende klub indenfor talentudvikling, og at FCN kan være med til at løfte B.93 til at blive endnu bedre til at skabe de bedst mulige rammer for talentudvikling i vores eget nærmiljø på Østerbro og i København.

– Vi ser frem til et samarbejde, hvor vores trænere og bedste talenter kan få sparring, uddannelse og inspiration hos og fra de bedste, og vi føler os overbevist om, at det bliver til gavn for fodbolden i både København og i hele Nordsjælland.

Til information: Samarbejdet mellem B.93 og FC Nordsjælland indeholder bl.a. muligheden for udveksling af spillere og trænere klubberne imellem på både ungdoms- og seniorniveau ligesom det er planen at oprette et fælles DBU TopCenter for talentudvikling hos B.93 på Østerbro. FCN vil også hjælpe B.93 med at opnå en endnu bedre bedømmelse, målt på bl.a. uddannelsesniveau og faciliteter, i DBU’s nye licenssystem, hvor B.93 lige nu er rangeret som landets 18. bedste udviklingsmiljø for talenter.

For yderligere information,

Kontakt venligst

FC Nordsjælland
Christian Wolny
Mobil: 24 24 27 27

B.93
Ole Ringheim
Mobil: 29 36 10 10

eller

Claus Vandborg
Mobil: 29 91 58 66

Topfoto: Morten Mejnecke.
Portrætfoto af Ole Ringheim og Patrick Mtiliga fra arkiv.