Vælg en side

Ligestilling af kvinder og mænd er højt prioriteret i EU, og EU har en række direktiver, som skal fremme ligestilling. EU’s direktiver gælder i hele EU, og dermed også i B.93.

Før VM i fodbold sidste år ønskede et udvalg at store sportsforbund skulle bestå af mindst 40 procent kvinder.

Dette skal føre til at flere kvinder vælger at blive fodboldspillere, dommere, trænere eller klubledere. Loven er del af en reform om generel øget ligestilling mellem mænd og kvinder i Frankrig.

I Sverige har det svenske sportsforbund fastlagt ligestillingsmål for år 2025. Det overordnede mål er, at kvinder og mænd skal have samme magt til og mulighed for at forme sport og deres deltagelse i sportsverden.

Derfor besluttede B.93’s øverste myndighed (Hovedbestyrelsen, hvis du skulle være i tvivl) at B.93 skal støtte kønskampen, og dette giver sig nu udslag i følgende opsigtsvækkende tiltag:

Cheftræner Kim Engstrøm og cheftræner Rasmus Good bytter plads resten af turneringen, så Kim er i spidsen for 1. Kvindesenior, mens Rasmus leder 1. Herresenior. Dette gælder for resten af foråret 2023.

Dette skift skulle ske fra 1. april (som jo er i dag), men af rent praktiske grunde står Rasmus Good i spidsen for vores bedste kvinder, som jo møder Næstved HG kl. 14.00 på Svanemølleanlægget, hvor der er turneringsstart på Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation rækken.

Der er i øvrigt gratis adgang til kampen mod Næstved HG.

B.93’s herrehold har jo vundet uden kamp mod konkursramte Jammerbugt FC i denne weekend. Se kampprogrammet for 1. Herresenior.

Kommunikationsafdelingen fik en udtalelse fra klubbens formand Hans Drachmann

– Vi er stolte af vores tiltag , som vi føler vil danne skole for mange andre klubber.

– Det vil på længere sigt give klubben mange muligheder, og vi har mange ideer. For eksempelf er det oplagt at bytte rundt på trænerne fra pigeafdelingen og drenge-akademiet.

– Der vil også blive kigget på Tennisafdelingen og de klassiske mix-doubler, men det vil jeg vende tilbage med efter påske.

– Jeg var skeptisk i begyndelsen, men mit jobmæssige kulturradikale bagland var meget begejstrede, og det er jo svært at gå mod den slags tankegang, slutter Hans Drachmann.

I Kommunikationsafdelingen glæder vi os til at følge vores to dygtige cheftrænere i deres nye roller.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto: Christian Midtgaard. Portrætfotos af Kim Engstrøm og Rasmus Good: Claus Vandborg. Portrættoto af Hans Drachmann: B.93 arkiv.