Vælg en side

To giganter i parløb.

 

B.93 og Zoologisk have har fra d.d. indgået et samarbejde, som kommer begge parter til gode.

Aftalen indebærer at udvalgte dyrearter fra ZOO vil græsse på vores fodboldbaner i det tidsrum hvor banerne ikke bruges (det vil ikke dreje sig om reptiler og rovdyr, så bekymrede forældre behøver ikke klage). Det vil være dyrepassere og senere udvalgte trænere fra vores ungdomsakademi, som står for pasning af dyrene. Når træningen starter, vil dyrene flyttes til et lukket område på den gamle kunstgræsbane, og man vil man inddrage halvdelen af tennisbanerne i hallen til “overnatning”.

ZOO’s kommunikationchef Anker Pril Snar udtaler

– Vi er glade for vi har kunne indgå denne aftale, da vi længe har ledet efter et mere afvekslende liv for vores udvalgte dyrearter. Det kan sammenlignes med den funktion en udflytter-børnehave har.

– Det vil give vores dyr en masse – og vi vil starte med at drøvtyggerne (lamaer og kameler, webred.) vil nyde godt det dejlige græsareal som B.93 har. Vores plan er at det vil blive udvidet med zebraer og giraffer senere.

B.93`s pressechef Claus Vandborg udtaler

– Det er en vigtig aftale for klubben. Ikke alene indebærer den at vi får udnyttet vores baner i et større antal timer, men det giver også flere tilskuere til vores kampe. Det er mit håb at folk med årskort til ZOO, får gratis adgang til vores 1. holdskampe, men det skal forhandles på plads af de to bestyrelser.

– Ydermere har vi har nemlig lavet den aftale med ZOO, at vi kan træne på deres græsarealer året rundt. Det har været et problem at kunne komme på ægte græs før sæsonstarten, men det er på plads nu (spillerne skal bare passe lidt på næsehornet, som er lidt humørsvingende pt.). Der er på længere sigt planer om kombineret hurtighedstræning med udvalgte dyrearter. Der er ingen tvivl om det vil skærpe vores spilleres speed, hvis de har en sulten leopard i haserne.

Bonusinfo

ZOO i København er en selvejende institution, som blev indviet 1859 (161 år siden) Administrerende direktør er Jørgen Nielsen, og haven har ca. 1,2 mio. besøgende om året. Det er første gang at ZOO indgår en aftale med en sportsklub. Der er lavet en kontrakt på ikke-kommercielle betingelser.

Bliver denne aftale en succes, vil man overveje at udvide den til vores ungdomsafdeling, som dog kun vil kunne træne i Børne Zoo.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af det omtalte græsareal fra arkiv.