Vælg en side

B.93 har fødselsdag.

B.93 blev stiftet 19 maj 1893 kl. 20.00 som “Cricketklubben af 1893”. Det blev aftalt at medlemmerne skulle betale kontingent “efter evne” – en yderst interessant og social beslutning, som ville være lidt svær at gennemføre i dag. Det var på en af Østerbros mondæne restauranter (Café Pedersborg i Odensegade) at godt en snes personer mødtes den 19. maj 1893 og stiftede “Cricketklubben af 1893”. Deltagerne havde udspring i de to tidligere fodbold- og cricketklubber, Melchioranernes Boldklub (stiftet 1885) og Østerbro Boldklub (stiftet 1887).

Man kan med held læse en masse interessant på hjemmesiden om historien (yderst velskrevet af Palle Banks), men her skal det nævnes er det at fodbold først blev indført i 1896, tennis i 1901 og man havde bordtennis 1940 til 1949. Der har også været spillet bridge og i den mere uofficielle afdeling spillet meget kort, raflet og lidt på yderfløjen har “De Gyldne” en golfafdeling, som dog ikke kaster kontingent til hverken gruppen eller moderklubben. B.93 er en del af Østerbros kulturliv, og har beriget lokalområdet på mange forskellige måder.

Grunden til B.93’s geografiske placering er følgende:  B.93 startede med at være placeret i Villaen på Nørre Alle, men efter et par ændringer af adressen, endte klubben på P.H. Lings Alle, hvor man lå til 1993. Grundet Parkens udvidelse (og ændrede placering) måtte klubben flytte til Slottet (Sporsløjfen). Tennis beholdt deres gamle anlæg, og er aktive begge steder.

Det som er bedst i B.93 er umuligt at sige. Måske livet på tennisbanerne – både indendørs og udendørs. Når eliteholdene har succes – det gælder både 1. senior for herrer, 1. senior for kvinder og ungdomsholdene i tennis og fodbold. Man kan ikke udelukke det bare er den følelse at være 93’er.

Vi er stolte af vores mange titler i Tennisafdelingen, både i holdkampe og i individuelle titler. Pokalfinalesejren for fodboldholdet i 1982 og selvfølgelig vores ni danske mesterskaber for 1. Herresenior. Det var også en stor dag, da vi fik det nye fine anlæg på Sporsløjfen. Der er mange oplevelser at vælge mellem – måske kan man ikke afgøre det.

Fem ting I ikke vidste om B.93
1 … Startede som cricket-klub, men opgav den sportsgren allerede i 1959
2 … Havde bordtennis som sportsgren fra 1940, men – pga. manglende interesse – måtte det droppes i 1949
3 … Har haft 19 hovedformænd – den eneste som har været det i to omgange er Gottfred Klint. Den nuværende er Hans Drachmann, som også har spillet på klubbens bedste hold for et par(!) år siden
4 … Har haft 46 danske A-landsholdspillere i fodbold og et ditto ukendt antal tennisspillere på landsholdet (det har været umuligt at finde i tennishistorien)
5 … B.93 glæder sig til næste jubilæum, nemlig 150 år. Det bliver i 2043.

Skrevet af Claus Vandborg
Topfoto af klubhuset: Johan Neve.