Vælg en side

Klubbens mest populære spiller fylder 70 år.

Jens Kolding blev meldt ind i B.93 i 1961, og han har været medlem af B.93 (uafbrudt) – siden han for første gang fik et medlemskort.

Fødselaren regnes som en af klubbens bedste spillere gennem tiden, og der er bred enighed om at denne fantastiske boldspiller er sin generations bedste dribler.

Jens blev rykket op før tid i 1970 fra ynglingeholdet, og var med til spille klubben fra 3. division til landets bedste række på få år. Han blev jævnligt sat i forbindelse med udenlandske klubber. Som 20-årig sagde Jens – eller rettere sagt hans storebror Bjarne – nej til Borussia Mönchengladbach for at give et eksempel. Tyskerne købte i stedet deres andet valg, en mand ved navn Allan Simonsen …

Jens Kolding debuterede som 21-årig på A-landsholdet i Trondheim mod Norge (1-0). Han debuterede som højre wing, selvom han normalt opererede i venstre side. Forinden havde han i udtagelseskampen UK mod Pressen (1-5) været den helt store spiller for Pressen, og medierne forlangte stortalentet på landsholdet. Selvom Kolding flere gange meldte afbud på grund af sit arbejde som revisorassistent, er det uforståeligt, at han kun fik seks A-landskampe. Han har også spillet U-landskampe for Danmark og scoret på alle disse DBU hold.

I 1976 blev Jens Kolding professionel i JC Roda, og blev ifølge aviserne “Danmarks første fodboldmillionær”. I hans tid i hollandsk fodbold udtalte Frank Arnesen og Søren Lerby, at Jens Kolding var det største danske talent, de nogensinde havde set. De fire år i Roda blev delvis hæmmet af en kompliceret korsbåndsoperation.

Efter fire år i Roda vendte Jens hjem til B.93 i 1980, hvor klubben lå i den bedste række, og vandt pokalfinalen i 1982.

I 1984 blev Jens købt af Brøndby, hvor han skulle være afløseren for Michael Laudrup. Det første år i Brøndby blev Jens topscorer for holdet. Året efter var han med til at hjemføre Brøndbys første DM.

Efter to sæsoner i Brøndby vendte Jens tilbage til sin hjerteklub i 1986, da klubben havde problemer i bunden af 2. division. Livet blev reddet i sidste kamp ude mod B1909.

I klubbens statistikker indtager Jens Kolding andenpladsen over flest kampe efter Ole Petersen. Han er noteret som den tredje bedste målscorer i den statistik som klublegenden Palle Banks styrer med hård hånd.

Bonusinfo om Jens Kolding

  • Han er kvart svensker, og han taler ikke meget om det
  • Har dyrket andre sportsgrene – fx bordtennis – med en vis succes, han har også gået til dans med mindre succes
  • Er bidt af 60’er musik
  • Gik til klaverspil som dreng og har et el-flygel stående, som han ind imellem spiller på
  • Han nævner følgende tre som de største oplevelser i B.93: At vinde pokalturneringen (1982), en tur til Portugal, han var på som U-20 spiller og – tro det eller ej – en 3. holdskamp han spillede på den gamle anlæg
  • Debuterede for B.93 som 18-årig (11. oktober 1970 mod FB i 3. division). B.93 vandt 7-1 og Jens scorede tre mål
  • Han har scoret over 1.000 mål for klubben i sine – anslået – 150 ungdomskampe, 350 seniorkampe og over 400 gammelmandskampe
  • Som Y-landsholdspiller (i en træningskamp mod AGF’s divisionshold) scorede Jens fem(!) mål, så resultatet blev 5-3, efter AGF havde ført 3-0
  • Jens er et ualmindeligt venligt og sødt menneske. Udstyret med en fed humor, og med en stor empati.

Skrevet af Claus Vandborg
Fotos fra arkiv.