Vælg en side

Matthias “Zanka” Jørgensen er som bekendt solgt til Huddersfield. På alle måder et interessant klubskifte – også for B.93.

FC København har solgt Mathias Zanka Jørgensen til Huddersfield, som meddeler, at Zanka har skrevet under på en treårig aftale.

Som de fleste ved er Zanka gammel 93-dreng, så vi vil gerne ønske – endnu et produkt af vores dygtige ungdomsafdeling – held og lykke med denne nye udfordring.

Det er på alle måder et interessant klubskifte – også for B.93. Zanka debuterede som højre back på vores førstehold som 16-årig og fik 10 kampe, inden han blev solgt til FCK i 2007. Medlemsbladet havde allerede et interview med defensiv-spilleren i 2006 (se side 10 her, webred.). Siden er det blevet til mange interviews for den danske landsholdspiller på højeste niveau.

Øgenavnet Zanka stammer fra filmen “Cool Runnings”, som handler om Jamaicas bobslædeholds kamp for at komme med til OL i 1998, og hvor hovedpersonen hedder Zanka. Mathias Zanka Jørgensen bliver i Huddersfield holdkammerat med Philip Billing og Jonas Lössl.

Vi glædes – på mange måder – over den nye udfordring til den tidligere B.93’er, og måske er der nogle (eller flere?), der nu begynder at holde med Huddersfield i B.93.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af sportschef Frank Nielsen og Zanka i Telia Parken før kampstart DBU Pokalens 1/8-delsfinale onsdag 1. marts 2017: Mark Bernquist.