Vælg en side

Klubbens tidligere 1. holdsspiller Leif Poulsen, bedre kendt som ’Sløjfe’, er stille sovet ind lørdag nat. Han blev 84 år.

Leif Poulsen var et helt usædvanligt angrebstalent, en centerforward der var hurtig, havde en god teknik, og et godt hovedspil. Og så gik han gennem ild og vand. Han blev ofte sammenlignet med Ole Madsen og Poul ’Rassi’ Rasmussen.

Sløjfe debuterede allerede på 1. holdet som ynglingespiller. Det var hjemmekampen på Østerbro Stadion mod HIK (2. division). Kampen blev vundet med 3-0.

Og hvilken debut, Sløjfe scorede alle tre mål! Han nåede en enkelt landskamp på U-landsholdet. Da han rejste til udlandet, blev han samtidig udelukket fra al landsholdsfodbold efter daværende regler.

Hans karriere blev ødelagt af klubbens daværende divisionstræner Frank Petersen, der i 1960 brød sin kontrakt og rejste til Schweiz.

Det kunne være det samme, men det værste var, at Frank Petersen lokkede en hel del af 1. holdets spillere med som f.eks. Ivan Løvenskjold, Anders Yrfeldt, Ole Andersen og altså Leif Poulsen, som var lovet kontrakt i Italien.

Problemet var, at Italien havde lukket for udenlandske spillere. I stedet blev det til kontrakt i Lugano i Schweiz og de spanske klubber, Espanyol og Hospitalet.

Efter fem år i udlandet vendte Sløjfe tilbage til Danmark, men knæet var ødelagt af diverse forsvarsspillere.

Sløjfe, der var udlært blikkenslager, arbejdede i Radiometer i over 30 år, Han blev træner for B1950, Jyderup og Ryvang i perioden 1968/78.

Sløjfe deltog i de fleste af klubbens årlige nostalgifester for tidligere divisionsspillere, som startede i 2012.

Øgenavnet Sløjfe stammer fra hans barndom. Han boede i Barakkerne i Studsgårdsgade på Østerbro. Når han skulle ned i gården og spille fodbold, havde hans mor bundet en sløjfe i de lyse lokker.

Læs mere om Pouls karriere på denne spillerprofil side (scroll ned til Poulsen, webred.).

Nekrolog af Palle “Banks” Jørgensen.
Topfoto af porten til Østerbro Stadion: Sakset fra foto af Hans Drachmann 22. juni 2022. Foto af Leif “Sløjfe” Poulsen fra hans spillerkarriere: B.93’s arkiv. Portrætfoto af Leif “Sløjfe” Poulsen fra en nostalgifest på Svanemølleanlægget: B.93.