Vælg en side

Vi sætter i en ny serie fokus på B.93’s værdier: Kærlighed, Enkelhed og Udfordrende Indsats. Vi starter med at spørge klubbens formand for Hovedbestyrelsen, Hans Drachmann, om hvad værdierne betyder for ham.

Alexander Haslund er ny i Kommunikationsafdelingen og begynder denne serie af interview med B.93’ere med fokus på de tre værdier.

Hos B.93 er der plads til os alle sammen

Den gode stemning er indbegrebet af B.93, som det har det været, siden klubben blev stiftet på det indre Østerbro 19. maj 1893. Ambitionerne er højere end nogensinde, men vi har også støvlerne plantet solidt i mulden ved vores topmoderne fodbold- og tennisanlæg.

Meget har ændret sig gennem årene, men kulturen og værdierne er de sammen, som de faktisk altid har været det. Klubbens ledelse, ansatte og frivillige er bannerfører for, at sport er leg og kammeratskaber. Hos B.93 skal det være sjovt at møde til træning og kamp, men vi lægger heller ikke skjul på, at vi vil vinde og har høje forventninger til hinanden.

– Vi skal vinde kampe, men det skal ikke være for en hver pris. Vi skal bevare glæden ved spillet, lege og have det sjovt. Det må ikke blive kedeligt at møde op i B.93, og vores motto er, at du aldrig må gå hjem fra B.93 og være ked af det.

Sådan fortæller B.93’s bestyrelsesformand Hans Drachmann, som med over 50 års aktivt medlemskab om nogen kender til kulturen i klubben.

– Klubbens værdier kommer til udtryk både på og udenfor banen. Vi går ikke ind for betonforsvar og mekaniske løbemønstre. Så hellere spillere, der er lidt fræk i kanten og tør tage chancer, uddyber Hans Drachmann.

– Vi vil gerne vinde kampe, men det er ikke for enhver pris.

Skal Hans Drachmann sammenfatte, hvad B.93 er for en klub, er overliggeren ifølge ham et sted, hvor alle er velkomne:

– B.93 er en klub, hvor der er plads til alle uanset din baggrund. Det har altid kendetegnet B.93, at her mødes vi på sportens præmisser og på tværs af nationaliteter og social baggrund. Det har alle årene skabt venskaber for livet. Det kan jeg selv skrive under på.

Med et fint ord kalder vi det i dag værdibaseret ledelse, som baserer sig på de tre søjler kærlighed, enkelthedog udfordrende indsats.

Her fortæller Hans Drachmann, hvordan han selv forstår værdierne, og hvordan de i det daglige kommer til udtryk.

Kærlighed

– Kærlighed kan forstås på mange måder.

– Det er det livslange kammeratskab, og det er kærligheden til de unge mennesker fra ledere og trænere, som behandler dem som deres egne børn.

– Det er de mange frivillige, som er helt undværlige i klubben.

– Det er kærligheden til tennis og fodbold.

Enkelhed

– Det skal ikke være så kompliceret at være en del af B.93. Tingene skal være enkle, og vi forsøger at skabe klarhed i det, vi gør.

– Om fem år skal vi gerne være 4.000 medlemmer, 2.000 i tennis og 2.000 i fodbold. Det mål er sat, fordi det er helt enkelt og lettest.

– B.93 er et fristed, som er nemt at indfinde sig i. Her må du må gerne være kæk og skille dig ud fra mængden.

– Vi tror på mangfoldighed, og at alle har forskellige styrker. Men enkelthed er også, at det er tydeligt, at vi opfører os ordentligt over for hinanden med respekt og i en god tone.

Udfordrende indsats

– B.93 er en klub, hvor vi har det sjovt i alle aldersgrupper. Men det er sjovest, hvis man oplever udvikling og udfordringer, og det forventer vi.

– Alle skal ikke nødvendigvis på det bedste hold i tennis eller fodbold. Men det giver en glæde, hvis man bliver lidt bedre end i sidste uge.

– Vi er ikke bange for at stille krav til hinanden, fordi det i sidste ende gør B.93 til et inspirerende og sjovt sted at være.

Mere på vej

Vi har samlet mere information om B.93’s værdier på denne side.

Du kan i den kommende tid se frem til endnu flere interview med andre B.93’ere, der vil give deres syn på hvordan de oplever og udlever værdierne i klubben. Kontakt Alexander Haslund, hvis du har en idé eller vil bidrage.

 

Alexander Haslund
Freelance journalist
ahaslund@hotmail.dk
Mobil. 29 91 58 91

 

 

 

Interview: Alexander Haslund.
Topfoto af Hans Drachmann flankeret af Presse- og kommunikationschef Claus Vandborg: B.93. Portrætfoto af Hans Drachmann: B.93. Portrætfoto af Alexander Haslund: Privatfoto.