Vælg en side

Denne omgang i “Vinklen” har presse- og kommunikationschef Claus Vandborg taget en snak med én af hovedmændene bag klubbens hjemmesider og herunder selvfølgelig den nyeste som blev sat i søen for nylig.

Hvis vi spoler tiden tilbage til 2003, havde B.93 ikke nogen hjemmeside – det var dig som tog teten på at ændre det efter forarbejde fra Hans Drachmann. Fortæl lidt om det forløb. Hvordan var processen med at få det op og stå i starten?

– Det er korrekt. Hjemmesiden blev startet op i sommeren 2003. Over 14 år siden, tiden går, klokken slår …

– Det var Hans Drachmann, der dengang kom ind i Fodboldbestyrelsen og bla. medbragte et 40-50 siders Word dokument med forslag til opbygning af hjemmesiden med tilhørende tekster til alle menupunkter. Inder Sapru og jeg tog så fat i at få det lavet. Vi havde dengang et CMS (Content Management System, webred.), der hed Millademo, hvor vi lagde siderne ind og gik live i forsommeren 2003.

– Siden fulgte naturligvis løbende ændringer og udvidelser. Jeg husker fx integrationen af de første pigesider i samarbejde med Michel Zola. Michel var meget glad for muligheder og det skabte grobund for de første pigehold i klubben. Der er sket lidt siden dengang. Og jeg har af naturlige grunde haft samarbejde med mange skiftende ledelser af såvel moderklub (b93.dk), Fodboldafdelingen (fodbold.b93.dk), Tennisafdelingen (b93tennis.dk), B.93 Kontraktfodbold ApS (b93prof.dk) og senest Copenhagen Football Camp, der residerer med det flotte site på copenhagenfootballcamp.dk, som Allan Bisgaard fik sat i søen.

– Teknisk set er vi siden Millademo starten i 2003 skiftet til open source systemet Joomla i 2010, hvor Klaas Muizelaar, Inder Sapru og Allan Riley var vigtige hjælpere. Og senest er alle B.93 sites her i efteråret 2017 kommet på WordPress platformen, der er den største open source platform i verden – b93prof.dk skiftede i 2015 og b93tennis.dk kort efter. Mogens Hansen er manden, der driver værket og får nyhederne på hjemmesiderne og facebook.com/b1893 og Mark Bernquist hjælper med flotte fotos og grafik mv.

Læs i øvrigt meget mere om hjemmesidens historie og se screenshots fra tidligere site her.

Nu har vi fået vores meget flotte nye hjemmesider – har det været en hård proces?

– Vi nedsatte et hjemmesideudvalg med repræsentanter fra alle fire afdelinger af klubben, og vi blev i foråret 2016 enige om at bruge b93prof.dk sitet som forlæg. Det tog måske lidt længere tid, end jeg havde håbet på og jeg skal være ærlig og sige, at det hang mig lidt ud halsen på et tidspunt. Der var mange sider der skulle flyttes, og vi arbejder faktisk stadig på at flytte et par af historiesiderne, ligesom der er visse tekniske udfordringer her og der, som vi løser hen af vejen.

– Der sker hele tiden nyt på web-fronten og vi forsøger at følge med så godt vi kan. Jeg synes vi kan være glade for de sites, vi har i klubben nu. Vi kunne gøre endnu mere på SoME fronten med fx Instagram og Snapchat, men der har vi brug for nogle flere (unge) friske kræfter til dét arbejde. Der arbejder vi på i kulissen. Vi har rigtig mange og dygtige folk i webredaktionen, fx har det været en stor gevinst at få Tage Majland med til at fortælle om 1. Kvindesenior og Pigeafdelingen. Og samarbejdet med Mogens Hansen, foto og grafikmaster Mark Bernquist og ikke mindst presse- og kommunikationschef Claus Vandborg, der har været meget til at løfte niveauet med interview serierne som “Vinklen” og 93’eren er helt fortrinligt.

Hvordan kan vi forvente os fremtiden for B.93 til at være på webområdet?

– I kan forvente, at jeg vil gøre mit bedste for at få kommunikeret fra alle afdelinger af klubben og på den måde forhåbentlig være med til at øge sammenhængskraften. Men jeg har brug for hjælp fra forældre, trænere, ledere og spillere og Tordenskjolds soldater i web-redaktionen for at fortsat få det til at gå op i en højere enhed og hænge fornuftigt sammen med mit arbejds- og familieliv.

– Jeg ser frem til at drive og løfte kommunikationen på hjemmesiderne og klubbens officielle medier yderligere i de kommende år, og alle er altid velkomne til at skrive på webmaster@b93.dk, hvis I har gode ideer, ris, ros eller kunne tænke jer at hjælpe med en tekst eller to om netop jeres hold.

Flere B.93 interview

Tjek b93.dk/interview, hvor vi samler alle interview.