Vælg en side

Generalforsamlingen udnævnte Ole Petersen og Jens Kolding til æresmedlemmer i Boldklubben af 1893.

På en velbesøgt generalforsamling i klubhuset blev to af B.93’s mest betydende og største profiler gennem tiden – Ole Petersen og Jens Kolding – udnævnt til æresmedlemmer i B.93.

Ole Petersen og Jens Kolding er nummer et og to på listen over spillere med flest kampe for B.93, og de har både som spillere og som ledere i klubben og aktive i old boys-afdelingen i en årrække været fornemme ambassadører for B.93 og bidraget markant til klubbens gode udvikling. Begge modtog de i 2017 klubbens fortjenstnål.

På den baggrund var Ole og Jens indstillet af Hovedbestyrelsen til at blive udnævnt til æresmedlemmer, hvilket de fremmødte på generalforsamlingen tilsluttede sig med stor begejstring.

Læs Hovedbestyrelsens begrundelser nedenfor.

Portræt af Ole Ringheim (2022)

Foto: Henrik Wessmann.

På generalforsamlingen orienterede Jubilæumsfonden om, at Jubilæumsprisen 2023 går til Ole Ringheim for en meget stor indsats for klubben i de senere år.

En række jubilarer blev fejret for medlemskan af klubben i 25, 40, 50 60, 70 og 75 år.

På generalforsamlingen blev Hans Drachmann genvalgt som formand, og Christian Tiedemann blev genvalgt til Hovedbestyrelsen som repræsentant for Tennisafdelingen. Som suppleanter valgtes Nikolaj Reffstrup (tennis) og Ole Ringheim (fodbold).

Hovedbestyrelsens motivering for udnævnelse af æresmedlemmer

Ole Petersen
Indmeldt 14-12-1964, medlem i 59 år.

Ole P. havde en fornem karriere som spiller og har klubrekorden for flest spillede kampe. Han spillede fra 1973 til 1988 409 kampe og scorede 31 mål. Ole P. var anfører på divisionsholdet og er en af klubbens vigtigste spillere gennem tiden. Ole blev pokalfighter, da B.93 vandt pokalfinalen i 1982 og var med til at spille klubben videre til 2. runde i Europa Cup’en for pokalvindere.

Som spiller var Ole Petersen en fornem ambassadør for klubben, selv om han ikke afholdt sig fra at tackle igennem. Det er han siden da fortsat med – begge dele – og han har været aktiv på en lang række områder.

Ole P. var en kort periode i 1991-1992 medlem af fodboldbestyrelsen. Han har været kasserer i old boys-foreningen i årtier – og kassen stemmer, siger palle Banks – han er formand for Børge Strøyer Christensens mindelegat. Og så er han formentlig den person, der har været holdleder i flest år i old boys-afdelingen.

Som old boys-spiller er Ole fortsat med at være en fornem ambassadør for klubben, hvilket man har også har kunnet se i hans måde at byde nye spillere velkommen på og få dem til at falde til i klubben. Ole har dermed ydet et væsentligt bidrag til, at B.93 formentlig har landets stærkeste old boys-afdelingen.

Ole P. er kort fortalt en helt uadskillelig del af B.93 og dermed et indlysende valg som æresmedlem.Jens Kolding
Meldt ind i klubben 23-5-1961, altså medlem i 62 år.

Jens Kolding har gennem sin aktive karriere og senere har været en enestående repræsentant og ambassadør for B.93.
Jens spillede fra 1970 til 1988 322 kampe og scorede 141 mål for B.93, selv om han undervejs var professionel i Holland i fire år og også nåede at blive topscorer og Danmarksmester i sine to år i Brøndby. Jens er dermed nummer to – efter Ole – på listen over spillere med flest kampe på 1. Herresenior.

Jens har spillet 6 A-landskampe og regnes som klubbens bedste spiller i de sidste 50 år.

Det betød dog ikke, at han sagde nej til at hjælpe klubkammeraterne på 3. senior, da de en dag havde brug for det. Og så vandt de 6-3. Jens er en rigtig klubmand.

Efter karrieren på divisionsholdet har Jens hjulpet i en række funktioner i klubben, og han har så vidt vides aldrig sagt nej til at hjælpe til, når der var brug for det.

Han har været medlem af Fodboldbestyrelsen i fem år fra var 1991-1996 og igen fra 2018-2020. Han har i mange år været aktiv i arbejdet på stadion, i speakertjenesten og i andre funktioner. Han har været angrebstræner for 1. Herresenior. Og senest har i flere år hjulpet med økonomistyring for 1. Herresenior.

Jens er også holdleder for et old boys-hold.

Jens vil for de fleste først og fremmest være kendt som en eminent spiller, en ren driblekunstner med nogle fremragende afleveringer og afslutninger. En rigtig publikumsspiller, som har skabt stor respekt om sig selv men også om klubben. Jens repræsenterer det bedste af det, vi gerne vil have, at B.93 er kendt for.

Topfoto: Johan Neve.