Vælg en side

We can be heroes, just for one day.

I denne tid fortælles der mange eventyr, hvilket er med til at gøre vores liv bedre – da de udvikler vores fantasi og moral, og giver bud på, hvordan vi mennesker overvinder forhindringer og svære valg. De er ofte forklaringer og løsninger på menneskelige dilemmaer, og udfordrer vores medmenneskelighed.

Her er en historie fra det virkelige liv, som fortæller om fire drenge fra B.93, som ikke alene gjorde en forskel, men også forhindrede en frygtelig situation.

Scenen

En almindelig kommunal bus fra Brønshøj til Aksel Møllers Have, og hovedpersonerne er fire spillere fra B.93’s U17 B+ hold, som havde set VM i fodbold sammen, og en gammel dame – i bedste eventyrstil – på 86 år, Grete Henrichsen..

Grete fortæller at hun faldt ned af trappen i bussen, da Lukas Moltke greb ind. Lukas – som var sammen med sine fodboldvenner fra B.93, Elias Idrissi, Sebastian Stefansen og Zaid Poulsen-Hansen Mehyar – greb Grete og forhindrede dermed en ulykke. En heroisk handling, ikke mindst fordi Lukas selv var ved at falde ud af døren på grund sin aktion.

Da Grete kom hjem skrev hun til B.93 via Facebook, om vi kunne finde de unge mennesker, og takket være gode kræfter i klubben lykkedes det.

En lykkelig slutning

Historien slutter ikke her, for Grete inviterede Lukas, Sebastian, Zaid og Elias hjem og de hentede torsdag aften deres fortjente belønning.

Mødet blev meget rørende for alle fem, fordi de sammen kunne opleve ulykken en gang til.

Eventyr ender ofte med den konklusion, at det hele er kampen værd og det gode vil sejre, hvis vi tør tage udfordringen op mod det onde og det svære i livet.

Så på den måde blev U17 drengene Elias Idrissi, Sebastian Stefansen, Lukas Moltke og Zaid Poulsen-Hansen Mehyar dagens helte. Drengene fortæller, at de aldrig vil glemme oplevelsen og havde også sørget for at tage en B.93 trøje med til Grete.

Tak til Grete for at tage kontakt og fortælle historien. Og kæmpe ros fra os alle til drengene.

Fotos fra B.93 drengenes gensyn med Grete torsdag 15. december 2022

Lukas Moltke Leth med Grete Henrichsen. Foto: Zaid Poulsen-Hansen Mehyar.

 

Grete Henrichsen beundrer sin B.93 trøje. Foto: Zaid Poulsen-Hansen Mehyar.

 

Grete var meget glad og rørt af besøget og for sin B.93 trøje. Foto: Zaid Poulsen-Hansen Mehyar.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto og supplerende fotos: Zaid Poulsen-Hansen Mehyar. På topfotoet taget med selvudløser ses fra venstre mod højre Sebastian Stefansen, Grete Henrichsen, Lukas Moltke Leth, Elias Idrissi og Zaid Poulsen-Hansen Mehyar.