Vælg en side

Danny Jung og divisionsprofiler engagerer sig i talentarbejdet.

Siden sæsonen startede op igen, har den talentfulde drenge 06-årgang fået mulighed for at udvikle deres færdigheder endnu mere. På ugentlig basis bliver de nemlig individuelt trænet af 1. seniortræner Danny Jung og divisionsspillerne Kemson Fofanah, Joseph Kamara, Sammy Adjei og Conrado da Costa Januario. Det er planen at dette projekt udvides, så det kommer til at omfavne hele T+ segmentet (U13-U15).

Vi bad cheftræner Danny Jung om hans holdning til dette projekt

– Jeg synes, at det er et fantastisk tiltag af mange grunde. Først og fremmest er det en mulighed for at tilbyde et endnu bedre træningsmiljø for vores talentfulde ungdomsspillere.

– Vi er organisatorisk og økonomisk ikke på højde med de allerbedste talentudviklingsklubber herhjemme, men så meget desto mere har vi brug for at optimere alt det vi kan. Det er vigtigt at unge spillere i klubben mærker, at klubben rent faktisk gerne vil dem, og at de kan få udfyldt deres potentiale her. Denne ekstra individuelle træning løfter det samlede sportslige tilbud, så de kan blive så dygtige som muligt.

– En anden fed ting ved dette tiltag er, at der kommer en god sammenhængskraft i klubben. De unge mennesker oplever at blive trænet af nogle fra førsteholdet, og derfor får de en relation og et tilhørsforhold som er så vigtig i bestræbelserne på at få samlet klubben endnu mere. De hilser nu når vi mødes på anlægget, og måske giver det nu mere mening at komme på stadion i weekenden og se sine trænere kæmpe for sejr.

– Det er dog ikke kun de unge, der får noget ud af det. Jeg skal da hilse at sige, at vi hver gang frydes over den træningsindsats og de færdigheder som disse talenter udviser. Vi kommer så sandelig også til at følge dem i kamp i sæsonens løb, udtaler cheftræner Danny Jung.

Og så kan web-redaktionen tilføje, at undervisningen foregår på engelsk – så det er jo faktisk et tværfagligt projekt.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Mark Bernquist.