Vælg en side

Jeg elsker sammenholdet i B.93.

John Groth er en mand med B.93 i hjertet. Han er født 16. juni 1966, og bor på Amager.

Dagens profil er gift og har tre børn på 38, 31 og 25 år, som alle har været med på Østerbro Stadion fra de blev født, og de kommer stadig på Østerbro Stadion. John er renovationsarbejder, og han har en bonussøn på 30 år. De to har flere gange været ude og se B.93.

Det starter med en “tur” som starter på Café Hermod til billard, og derefter går vi på Østerbro Stadion og hygger med lidt øl og stadionplatter – inden de som regel drager tilbage til Amager, dette til mere hygge og billard.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg er kommet på Østerbro Stadion fra jeg var helt lille med min far og storebror.
Jeg startede i B.93 som træner i 1995, hvor jeg var træner for “Zanka”, da han var meget ung. Sjovt at følge “min spiller”, som har fået en stor fodboldkarriere. Jeg havde efterfølgende blandt andet U14 drengene.

Jeg var den ene del af “Tørstige duo”, der startede vores trommehold som blev verdensberømte i Danmark. Den anden del var/er Jesper Kirkbøl. Dejligt at se og høre at en stor del af det nuværende trommehold stadig bruger en del af vores “rytmer/sange”. Kæmpe respekt for deres arbejde og engagement.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg elsker sammenholdet i B.93. Freddy Nehm og jeg var med til at stifte B.93 Fanklub i 1997, og de mennesker som var med dengang, er stadig at finde på stadion. Det er altid som at komme hjem når jeg kommer på Østerbro Stadion, og hilser på gamle og nye venner.

Min største oplevelse i B.93 regi

Jeg har mange store oplevelser med klubben, blandt andet oprykning til Superligaen i sidste kamp på Hvidovre Stadion.

Jeg stod for at leje og køre fanklubbussen, og vi havde mange gode oplevelser på vores ture, også selvom at vi ofte tabte kampene.

Det var en god oplevelse at mærke sammenholdet, da “vi” rykkede ud af divisionerne for første gang i 120 år, og ned i DS. Vi stod sammen og støttede holdet til en hurtig oprykning, og se hvor “vi” er nu.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Udover B.93, er jeg Arsenal fan.

2 … Jeg var med på direkte tv til DM i fanklubfodbold for mange år siden i den gamle KB Hallen.

3 … Har også været træner i Sundby Boldklub.

4 … Jeg var en af de 180 tilskuere som var på Østerbro Stadion 20. maj, da “vi” tabte 0-5 til Viborg i Superligaen, og kom i avisen.

5 … Jeg så 30 ud af de 33 kampe, som B.93 spillede i Superligaen.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.