Vælg en side

En gang 93’er – altid 93’er.

Jan Hansen er født 3. oktober 1969. Han er skolelærer og spiller pt. veteranfodbold i B.93 på “Team Antonio”. Jan (som jo beskedent kaldes Jan Jernmand) fik tilnavnet allerede som miniput, da han kastede sig ned i en tackling mod træneren, som måtte humpe ud af banen.

Jan var en af klubbens dygtigste ungdomstrænere i de gyldne dage, og er velkendt af dem som spillede deres fodbold i B.93 dengang.

Grunden til jeg er/var i B.93
Jeg startede i B.93 på grund af min storebror Finn Helge Hansen, der er årgang 59. Han spillede sammen med blandt andet Ringheim, Tim Ø, Woody og klubbens formand Hans Drachmann. Jeg startede på 5. miniput i 1977 ud af ti hold, så jeg sprang fem hold over. Jeg var jo et lysende talent …(sagt af Jan med et skævt smil) !!

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er sammenholdet og mange rare mennesker. Nogle har jeg kendt gennem 45 år. Lad mig sige det således: En gang 93’er – altid 93’er.

Min største oplevelse i B.93 regi
Der er mange. For eksempel da klubben kom i Superligaen, og at være til DM med årgang 79 (med Daniel Jensen og Morten Karlsen), hvor vi sluttede henholdsvis nr. 4 og nr. 3. Denne årgang mødes stadig et par gange om året. Vi var i top 5 på landsplan.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg er en meget dårlig taber, uanset om jeg spiller tennis, golf, fodbold eller badminton
2 … Jeg er uhyre trofast. Har haft været B.93’er i 45 år og skolelærer samme sted (Gladsaxe) i 26 år
3 … Mødes stadig 3-4 gange årligt med mange fra årgang 79
4 … Højdepunktet som spiller (inden korsbåndsskaden som 17-årig) var mine fem dage som semi-prof, da B.93 Venner gav 35 kr. dagligt til de spillere, som var udtaget til KBU’s unionstævne i Vejle
5 … Trænerkarrieren startede som 15-årig.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto og supplerende foto: Privat. 
Holdfoto er årgang 79-81, der deltog i Nike Premier Cup i Holland, hvor holdet tabte kvartfinalen til Ajax efter straffespark. De ses i en lidt ældre version her.