Vælg en side

Jeg tjekker altid livescore.com, når B.93 spiller.

Vi præsenterer Mads Ries Davidsen, der er født 4. oktober 1982. Mads er fodboldtræner, og forfatter. Han var træner for U12, U13 og U19 i B.93 i 00’erne. Udover det kan Mads skrive en masse spændende ting på sit CV – fx sportsdirektør/ejer af Optima Football Consulting og tv-kommentator på Eurosport, blandt andet sammen med Henrik Hvillum og undertegnede. Mads regnes som en af de mest nytænkende profiler i fodboldverdenen.

Mads er gift med Katrine Amtkjær Nielsen og har to drenge: Nohr på tre år og Arthur på to år, der begge er præget af livet i udlandet og indtil videre kun taler engelsk.

Grunden til jeg var i B.93
Jeg startede min trænerkarriere i B.93 omkring et U12-hold, hvor jeg hjalp lidt til. Senere tog jeg over, da de blev U13 og generelt havde jeg nogle gode lærerige år som ung træner, der skulle erfare og lære en masse.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg elsker diversiteten og de mange kulturer i B.93. Klubben evner at rumme mange forskellige personligheder og folk med både gode og svære baggrunde.

Jeg husker fx en U19-kamp, hvor vi per oprindelse vist havde ni forskellige nationaliteter i startopstillingen. Det giver en masse dynamik og forskellige styrker, som man skal sætte sammen og forsøge at få til at spille i takt.

Det er en kæmpe udfordring, men også lektioner for livet. De erfaringer har jeg taget med videre i min karriere, når jeg er kommet til nye kulturer og lande.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg kan ikke huske en enkelt episode, men generelt årene med 96-årgangen gav mig enormt meget som ung træner og et relativt uddannet menneske. Det var ikke en specielt stærk årgang, men vi fik skabt et godt trænings- og udviklingsmiljø, hvor drengene trivedes og kunne udvikle sig. Derfor blev vi gode og flere af spillerne kom også senere til større adresser eller fik kontrakt i ’93.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg tjekker altidlivescore.com, når B.93 spiller, selvom det er 15 år+ siden, at jeg var i klubben, så noget hænger ved – formentlig fordi jeg her grundlagde hele min trænerkarriere og fik chancen, hvilket jeg er meget taknemmelig for i dag
2 … Jeg følger også generelt alle de spillere, jeg har været heldig at arbejde igennem tiden, så langsomt løber det op! Men niveauet er egentlig ligegyldigt, når relationen er skabt, så om det er Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham eller en tidligere 93’er i Næstved, så studerer jeg lige, om de spiller og hvordan det går
3 … Jeg er civilt uddannet cand.comm., elsker at formidle og har i de seneste år skrevet to bøger: Når talent forpligter og Hvor svært kan det være?, og jeg har tanker og ideen om en tredje bog, hvor erfaringerne fra B.93 også vil blive brugt
4 … Min trænerkarriere blev startet ved et tilfælde, da jeg stoppede som en middelmådig, ofte skadet Danmarksserie-spiller. Min daværende træner, Flemming Pedersen (nuværende cheftræner i FC Nordsjælland, webred.) ringede og forklarede, at jeg havde langt større trænerpotentiale end spillerpotentiale og pressede mig reelt til at gå ned til B.93, da jeg boede på Østerbro, og banke på døren. Her åbnede Jesper (daglig leder dengang) og Gitte på kontoret, og sådan gik det til, at jeg kom i gang som træner
5 … Jeg flytter snart hjem til Danmark efter mere end 10 år i udlandet på grund af familiære omstændigheder, så måske det er tid til et besøg på ‘Slottet’.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.