Vælg en side

Jeg er vild med den lange og glorværdige historie i B.93.

Ugens profil er Henrik Wessmann er født 19. august 1967. Henrik er tilknyttet Kommunikationsafdelingen primært som fotograf, men udarbejder også grafikker og udfører en række andre opgaver i B.93. Han er født på Øresundshospitalet og opvokset på Østerbro. Henriks far, storebror og hovedpersonen selv har spillet fodbold i B.93. Henrik spillede dog mest tennis, det var i slutningen af 70’erne.

Henrik er tidligere Nordisk IT Chef med en 25-årig karriere hos Philips bag sig. Der startede ugens profil som handels- og kontoelev en grå 1. februar i 1986 på et lønningskontor på en fabrik Philips havde dengang (Nordisk Glødelampe Industri i Herlev). Turen gik over reklameafdelingen, produktchef, kundecenter- og planningchef til en stilling som Nordisk IT Business Analyst. Så var vejen lagt i IT – i en stilling som Service Delivery Manager for IT netværk for det mest af Europa og Mellemøsten.

Henrik er gift med Anne (de fejrede sølvbryllup i 2021) og sammen har de to voksne døtre.

Grunden til jeg er i B.93
I 2019 var jeg i Berlin og så en fodboldkamp på Olympia Stadion og der genopdagede jeg glæden ved at se fodbold live – her og nu. Uden alting i langsom gengivelse og det slog mig som en mere autentisk oplevelse. Kort efter fandt jeg min fodboldtrøje fra 1973 og det førte mig til en kamp på Østerbro Stadion – uden VAR.

I andre sammenhænge har jeg hjulpet lidt til og da B.93 søgte efter frivillige ansøgte jeg. Jeg har kæmpe respekt og beundring for al det frivillige arbejde, der bliver lavet. Uden det kunne meget ikke lade sig gøre, og jeg mener, at det er godt for unge mennesker at komme til en klub som B.93, hvor der er sunde værdier og godt kammeratskab. Hvem har ikke brug for det, og kan jeg hjælpe lidt med, gør jeg det gerne.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg er vild med den lange og glorværdige historie i B.93. En historie ikke mange kan prale med – og det uden at sumpe helt hen i det, men også at bruge det som fundament for fremtiden.

Henrik i profil.

Og så er jeg dybt imponeret over det store engagement som jeg oplever, at mange har i klubben. Det være sig de mange børn og unge – samt ikke mindst deres forældre og de mange frivillige, som fx i B.93 Fanklub, samt lederne og de ansatte.

Passion og engagement synes jeg er noget af det fedeste i hele verden og dér vil jeg gerne være med.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg har tre oplevelser, som jeg vil fremhæve:

  • Da jeg sammen med min far så B.93 vinde 5-1 over AB (i 1974, webred.) på Østerbro Stadion. Vi sad på lægterne foran Idrætshuset
  • Husker en aften hvor Jens Kolding var træner for det drengehold jeg var på. Altså, – Jens Kolding var jo en stjerne !
  • 14 dage før hans død, så jeg Dirch Passer på tennisanlægget. Han var en stor mand på mange områder og var om nogen en 93’er.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg er er meget glad for god mad og vin
2 … Jeg fotograferer og er glad for billedkunst
3 … Jeg kan ikke fordrage at flyve
4 … Jeg er glad for ord og taler ofte meget og længe
5 … Jeg er ophavsmand til og fotograf på bogen “Passion – vi skal leve med og ikke imod sklerosen”, som udkom første gang i 2013.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto af Theis Poulsen. Resten fra privatarkiv.