Vælg en side

Jeg er omringet af dygtige spillere.

Ugens profil er Silje Simonsen, som er født 16. januar 2000. SIlje er en hurtig back, der har spillet i Frederiksværk, Hillerød, Brøndby og i B.93 siden sommeren 2019. Hun har optrådt på U16 og U17 landsholdet.

Silje har søskende, men mener at at hendes mor er hendes helt klart største inspirationskilde. Moderen har sørget for, at børnene har kunne udøve deres respektive sportsgrene på eliteniveau i mange år. Uden støtten havde Silje ikke spillet elitefodbold den dag i dag, for uden de mange timer, hun har lagt i kørsel og planlægning med hensyn til kampe og fx aftensmad, når alle kom hjem fra træning, smurt madpakker til dagen efter, havde Silje ikke kunne gøre det.

Siljes mor bor i Frederiksværk, men har både sørget for at køre og hente Silje i Hillerød til og fra træning.

Da jeg spillede i Brøndby lå hun også og hentede mig i hvert fald tre gange om ugen, hvorefter hun kørte mig hjem til min far, der så var flyttet til Hillerød. Da jeg gik på gymnasiet i Hillerød, hang min hverdag bedre sammen, når jeg sov hos ham. Når hun så havde sat mig af hos ham sent om aftenen, kørte hun selv hjem til Frederiksværk.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg spiller i B.93, fordi jeg gerne vil spille fodbold på et højt niveau og i et elitemiljø, hvor jeg er omringet af dygtige spillere, hvor vi hver især bidrager til hinandens udvikling, og det synes jeg er at finde i B.93.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg holder meget af holdet og især det sociale, man har sammen, når man spiller på et hold og bruger så meget tid sammen, som vi gør. Jeg holder også meget af det at være på et hold, hvor alle er lige så dedikerede til fodbolden, som jeg selv er, da det skaber et godt træningsmiljø, hvilket også bidrager til gode præstationer i kamp, både individuelt men også især som hold.

Min største oplevelse i B.93 regi
Nu har jeg kun spillet i klubben siden sommeren 2019, men på den tid har vi opnået at kvalificere os til Kvalifikationsligaen to gange. Sidste kvalifikation var præget af corona, og vi spillede derfor kun fem kampe (én mod hvert hold), og jeg glæder mig derfor til denne kvalifikationsliga, da vi skal spille to gange mod hvert hold, og dermed har 10 såkaldte finaler, kan man sige. Det er også fedt, at vi i B.93 er et hold, som i fodboldpauserne spiller træningskampe mod nogle af de bedste hold i Danmark, da det giver et realistisk indblik i, hvad der skal til, for at blive et af de bedste hold i Danmark, og også hvor langt vi er fra det.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Min favoritplads er højre back
2 …Jeg blev student fra Frederiksborg Gymnasium i sommeren 2019 og har haft sabbatår lige siden, men søger studie her til sommer
3 … Jeg har tidligere spillet i Frederiksværk, Hillerød og Brøndby, før jeg kom til B.93
4 … Jeg bor i Hillerød og har derfor en god bid vej til træning, som jeg altid tager offentlig transport til
5 … Min største kvalitet på banen og som fodboldspiller er nok min hurtighed.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto af Tage Majland. Portrætfoto af Christian Midtgaard.