Vælg en side

B.93 har en masse ildsjæle.

Hans navn er Magnus Rønning-Andersson, født 18. marts 1980 med job som kontorchef i staten. I november 2020 blev Magnus medlem af og sekretær for Fodboldbestyrelsen i B.93. Magnus er ugens udvalgte i 93’eren og for øvrigt nummer 228, siden vi startede med serien over klubpersonligheder i marts 2017.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg startede med at spille fodbold i B.93, da jeg var seks år gammel. Siden da spillede jeg på klubbens førstehold op gennem de forskellige årgange, indtil jeg stoppede med en lyskeskade da jeg var 21 år gammel.

Jeg spillede et par sæsoner på Seniorafdelingens andethold, der dengang lå i Danmarksserien og blev derefter rykket op på 1. holdet, der dengang var i 1. division.

Det var året efter, at B.93 var i Superligaen. Jeg nåede desværre aldrig at se, hvor langt talentet kunne bringe mig pga. skader, og efter at have tilbragt et år i træningsrummet med genoptræning besluttede jeg mig for i stedet at begynde at læse på universitetet.

Jeg har selv haft en masse gode oplevelser i B.93, og jeg vil gerne arbejde for, at mine egne drenge og en masse andre drenge og piger kan få gode oplevelser ved at spille fodbold i B.93.

Jeg synes det er vigtigt, at børn og unge oplever fællesskab, kammeratskab og motion gennem en sportsklub. Og B.93 har utrolig gode forudsætninger for at være den foretrukne fodboldklub gennem klubbens geografiske placering, historie, banefaciliteter og mange dygtige og engagerede mennesker. Jeg vil arbejde for, at vi får en mere struktureret tilgang til fodbold på børneniveau ud fra en samlet strategi.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg holder meget af de flinke og engagerede mennesker, der er i og omkring klubben. B.93 har en masse ildsjæle, og det er nemt at møde nye mennesker. Samtidig kan jeg godt lide de værdier, som klubben er funderet omkring.

Grundlæggende er målsætningen, at der ikke er nogen der skal gå fra træning og være kede af det, ligesom spillere, trænere og forældre skal behandle hinanden med respekt. Samtidig er B.93 en klub, der kan favne både de meget talentfulde fodboldspillere, og de som ikke er efter en professionel karriere, men snarere kan lide at spille fodbold med god træning og kammerater.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det var, da jeg som 16-17-årig var med B.93 som venstre back til et stævne i Holland. Her kom vi til semifinalen, hvor vi tabte knebent, men spillede bagefter kamp om 3. pladsen mod brasilianske Flamengo for ca. 4.000 tilskuere. Brasilianerne var de dygtigste spillere jeg nogensinde har spillet mod, men vi vandt alligevel 2-0 på kynisk forsvarsspil og to gode kontraangreb.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Min lillebror Albert spillede også i klubben fra han var 5 til godt 20 år gammel, hvor han stoppede efter at være blevet skadet i en 1. divisionskamp på Østerbro Stadion. I modsætning til mig selv, nåede han nogle kampe på ungdomslandsholdet
2 … Jeg har spillet tennis i B.93 fra jeg var 9-14 år. Det hele begyndte at blive mere seriøst, da jeg var 15 år, så jeg måtte vælge mellem tennis eller fodbold, og jeg valgte så fodbold
3 … I dag spiller min ældste dreng på B.93’s U10 Elite hold, mens min yngste dreng lige er startet på U6.
4 … Jeg synes, at klubben er eminent god til at udvikle dygtige talenter, som senere kan gøre sig gældende i topklubber og på landsholdet
5 … Jeg spiller stadig lidt fodbold søndag aften sammen med forældre og trænere i B.93, ligesom jeg også spiller med et Old Boys hold i DAI-rækken. Så det er gået lidt ned ad bakke med fodboldniveauet.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.