Vælg en side

Jeg vil skabe Danmarks bedste udviklingsmiljø for piger.

Vi præsenterer – som den udvalgte i 93’eren – en af klubbens helt store aktører, nemlig Lauritz Lykke Smed, der er født 3. november 1966. Lauritz er selvstændig, og en dygtig direktør for B.93 Q. Lauritz Smed er tidligere elitespiller i Esbjerg, og har sin fodboldopdragelse derfra. Han har fire børn og er bosiddende i Schweiz med sin hustru.

Grunden til jeg er i B.93
Ole Ringheim kontaktede Søren Kristensen for at høre om FCN ville samarbejde på pigesiden, ligesom de gør på drengesiden.

Jeg blev begejstret for opgaven om at professionalisere B.93 efter samtaler med Lars Lüthjohan Jensen og Ole Ringheim, fordi jeg I B.93 har fået frie rammer til at hive mit eget Dream Team af kompetente trænere med ind i klubben fra FC Nordsjælland. Trænerne kender hinanden og kan køre fuldt på med en allerede indarbejdet spillestil, tilhørende periodisering og høj faglighed til gavn for alle piger i klubben.

Det jeg holder mest af ved B.93
Værdierne i B.93. I B.93 er Kærlighed, Enkelthed og Udfordrende indsats værdier, der tiltaler mig meget.

Der er ikke mange steder i konkurrencesport, hvor man vil bruge ordet kærlighed. Men det skal til for at fremme kulturen, individet og miljøet.

Samtidig er kompleksitetsnedbrydning, eller enkelthed et nøgleord for mig, hvad angår formidling af fodboldspillets mange facetter. Men den udfordrende indsats er selvfølgelig også at spillerne, trænerne og lederne kan og må udfordre sig selv til gavn for klubben og spillet.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det er helt klart at få ændret på spillernes mindset. Det er ændret fra at gå til fodbold til at fordybe sig i fodbold.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har en holistisk tilgang til fodbold
2 … Jeg vil skabe Danmarks bedste udviklingsmiljø for piger, ved blandt andet at tilbyde specifiktræning fra 8-årsalderen og have de bedst mulige trænerkompetencer til at udføre træningerne. Det er der ingen der gør i Danmark, så vidt jeg ved. Ressourcerne bruges oftest på de ældste årgange i de fleste klubber
3 … Jeg vil meget gerne have et trænerkollektiv, hvor trænerne altid skal stå på tæer for at levere det bedst mulige output til træning og til kamp. De skal være forberedte og forstå betydningen af at viderebringe kærligheden til spillet med motivation og stor faglig kunnen
4 … Jeg vil arbejde på, at B.93 Pigefodbold bliver et fyrtårn af faglig kompetence og fodboldmæssig innovation. Derfor har vi fået meget stærke trænere tilknyttet vores akademi og seniorstab.
5 … Jeg bliver meget rørt, når drenge eller piger jeg har trænet, tager store spring. Uanset om de får debut i ligaen, får debut på A-landsholdet eller bliver professionelle i ind- og udland eller på anden vis klarer sig godt, så bliver jeg meget glad og får en klump halsen.

Skrevet af Claus Vandborg.
Begge fotos af Claus Vandborg.