Vælg en side

En af ungdomsafdelingen esser er klart Ala Mohammed (født 17. maj 1978), som – når han ikke gør et strålende arbejde i B.93 `s ungdomsafdeling –  arbejder som Business Manager i Københavns Lufthavn A/S. Han har overstået et flot forår som cheftræner på U15 (03). Han er gift på 11. år, og har to børn (Aya 9 år og Malik 8 år). Ala er profil nr. 67 i den serie, som startede med Gitte Arnskov i marts 2017.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg skiftede først bekendtskab med B.93 i 1992, hvor jeg spillede mig på juniorholdet årgang 78/79 hvor jeg i en kort årgang spillede med Daniel Jensen og Morten Karlsen, og efter en kort tid i ungdomsrækkerne valgte jeg at blive træner. Det var derfor nærliggende at blive træner i klubben, og har siden da været fast inventar i klubben på alle ungdomshold –  både i divisionerne i de ældste årgange og i Øst rækkerne primært U15.

Det jeg holder mest af ved B.93
Klubben emmer af historie og traditioner, og en kultur der favner bredt. Det gør at mange anser og stadig den dag i dag anerkender B.93, som værende en vigtig del af dansk talentudvikling, ikke kun når vi kigger 50-60-70 år tilbage i tiden, men lige nu i moderne tid. Mange spillere har haft deres første fodboldtid i B.93, inden de når videre i deres karriere, hvor de bliver attraktive for andre store klubber i både ind og udland. Og at vi kan det med de “få” midler vi har i ungdomsrækkerne, det skaber respekt og anerkendelse.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg har faktisk 4 store oplevelser; Vi vinder U15 Øst 1 – pulje 2 med 03 årgangen. Resultatet kom efter en nervepirrende sidste runde, hvor vi vinder 9-0 over Holbæk, samtidig med at A27 kun får 1-1 mod Dragør, hvorved vi vinder puljen med en bedre målscore.

Vi vinder pokalturneringen over Hvidovre med B.93 U17 på Gentofte stadion, jeg mener at huske det er årgang 87/88 (jeg tror billedet er fra 2009), Med en ung Martin Heisterberg i truppen og en vis Mounir Akhiat (Analytiker for det danske landshold og pt. til VM med Danmark i Rusland).

U15 årgangen 97′ i 2011 bliver nr. 2, efter Brøndby som ender 1’er i en af de første Øst 1 rækker der bliver oprettet i DBU regi, vi slår på daværende tidspunkt et Brøndby hold 5-2 i Brøndby, som havde 7 talentcenter spillere på holdet (flere af vores 97’ere slog sig efterfølgende på i flere af de store klubber i ungdomsrækkerne, nogle er dog stadigvæk at finde på 2.divisions holdet i B.93). Jeg husker at Mads Davidsen tidl. B.93 og Brøndby træner (nuværende; Technical Director at Shanghai SIPG Football Club), kom over og lykønskede mig og var rigtig imponeret over hvordan vi havde udspillet og udstillet Brøndby på egen bane. Af det brøndbykuld har man nok hørt om Markus Bay, som røg til Ajax lige efter (nuværende Viborg FF, og Rezan Corlu som forsatte lidt i brændby inden han tog til Roma i Italien, samt en Daniel Stückler, som blandt andet har huseret i superligaen for Brøndby.

Vi spiller en kamp i Nykøbing Falster, hvor vi har kniven for struben, kravet var en sejr. Vi var samtidige afhængige af to resultater som skulle falde ud til vores fordel (Jeg mener at huske at det drejede sig om et nederlag og en uafgjort). Sandsynligheden for at samtlige tre resultater gik hjem var minimal. Vi kom bagud 2-0 i første halvleg, og i starten af 2.halvleg får Ander Qvist (spiller i Roskilde 1.division), får et rødt kort for nødbremse. Vi formåede at vende kampen, og i de døende sekunder får vi scoret til 3-2. Vi måtte ringe rundt til de Jyske klubber for at få bekræftet at alle resultater gik hjem som ønsket, og vi kom dermed i den landsdækkende 1.division på allersidste mandat. En trup der bestod af nu tidl. Divisionsspillere fra 1.holdet (Aske Krohn, Danny Mirabel, Martin Heisterberg)

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg er stædig som et muldyr, du skal have et super argument før jeg ændrer mening.
2 … Jeg elsker struktur, altså ting der kan standardiseres. Det skaber genkendelighed i hverdagen og i træning og er et super værktøj for indlæring til børn.
3 … Jeg har været inde omkring B.93 siden 1992, med nogle få afstikkere til andre klubber.
4 … Jeg ser sjældent fodbold på tv – kun enkelte landskampe, samt de afgørende kampe i CL eller store kampe i de store ligaer. Jeg ser utrolig lidt fra den hjemlige liga, da den desværre er alt for uinteressant, det hænder dog, at man kan finde mig på Østerbro Stadion.
5 … Jeg elsker mad, og hvis det er rigtig godt kan jeg godt finde på at tage tre gange.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Mark Bernquist.