Vælg en side

Det føltes som at komme hjem igen til B.93.

Ugens profil i 93’eren er Totte Sebastian Bjørn Grønvall, der er født 13. juni 1983. Han kalder sig selv “allround B.93’er”, men han er meget mere end den snævre betegnelse. Totte bor sammen med sin kone, Maria, og deres to piger Nana og Freja. Hans bror Dave Michael Grønvall – som er en dygtig filmskaber – var ugens profil for lidt over et år siden.

Totte er stor fan af Glasgow Rangers, og derfor valgte vi det fine topfoto af dagens profil. Det er da også to ægte fodboldklubber han dyrker. B.93 har altid været støttet af Tottes familie.

Grunden til jeg er i B.93
I 1992 vandt et lille land EM og jeg var lige startet i B.93, så det at se Flemming Povlsen og Brian Laudrup på skærmen gjorde nok at jeg blev forelsket i denne skønne sport.

Fællesskabet og glædesfølelsen gik lige ind. I mit første år i klubben vandt vi rækken, så det gjorde det ikke mindre sjovt. Jeg har igennem min spillertid haft mange dygtige trænere fra Johan Lange til Mads Kusk. Mine erfaringer fra min spillertid tog jeg videre over min trænertid i B.93. At hele tiden skabe “semi-elite” forhold hele vejen omkring spillerne, men med et fokus på at den enkelte. At have et tæt samarbejde med holdleder og forældre og skabe gode forbindelser til sponsorer – og få holdet til at spille et velsmurt offensivt spil med fokus på glæde passer godt i ’93.

Det jeg holder mest af ved B.93
Især alle de trænerkollegaer, som jeg har kunne sparre med og hele det miljø som har støttet op om mig som træner og menneske – om det så har været Thomas Frank, Niels Madsen, Bjørn Rasmussen eller Sune Nielsen – så var det blot nogle af dem, som har været med til at støtte og præge min udvikling som træner og menneske. Den stemning på trænergangen på første sal om det var en træningsdag eller kampdag gjorde, at jeg gik med oprejst pande igennem min tid i B.93.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg vil nok nævne, at jeg ikke kun har spillet og været træner i B.93, men også haft skønne oplevelser som fan af klubbens 1. Herresenior hold. Det var en skøn oplevelse at følge oprykningen til Superligaen, men en af de største oplevelser var mere hele tiden med Christian Andersen, som stod for noget god offensiv fodbold. Det var dog ikke nok til oprykning.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Eksisterer i spillet Championship Manager 97 som en meget ung Allan Pedersen (stod registreret under dette navn på min indmeldelsesblanket)
2 … Jeg forlod B.93 som træner og drog til FCK/KB, Jeg sad fast i min trænerudvikling og ønskede at fortsætte i et elitemiljø. Oplevelserne var også gode i FCK/KB, men efter nogle år tog jeg tilbage, og det føltes som at komme hjem igen til B.93
3 … Da jeg var på barsel fra mit arbejde på Langelinieskolen, var jeg “Team Danmark” træner på Svanemølleanlægget sammen med Sune Lærkedal Jensen,, Per Krøldrup og Christian Poulsen. De nævner sikkert tit, at de har lært meget af mig, men nogle gange tror jeg mere det er omvendt … :-)
4 … Må sige der er klub som altid har kommet før ’93, og det er Glasgow Rangers. Jeg har været så heldig at være gæstetræner der, da jeg var træner i B.93. Skal nok sige det modsatte, når de interviewer mig …
5 … Har en helt speciel oplevelse med Billy Idols White Wedding da jeg gik på Langelinieskolen, fordi min daværende idrætslærer Claus Vandborg brugte den til fællesopvarmning på skolernes idrætsdag. Har siden brugt den  – med held – selv til træning.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.