Vælg en side

Jeg er vild med vores smukke logo.

Ugens profil er Thomas Højland Jensen, som er født 17. juni 1971. Thomas arbejder hos Dyreværnet i Rødovre. Han er en skattet medarbejder blandt de frivillige i pølse/øl salget på Østerbro Stadion.

Thomas har arbejdet som officiel frivillig siden 2009 med ophængning af reklamer, hvor han så bagefter kunne gå op og se kampene, men blev “shanghajet” som afløser i øl/pølsesalget og nu har Thomas så stået her fast i adskillige år – uden at kunne se fodbold!

Grunden til jeg er i B.93
Min far tog mig med til B.93’s kampe da jeg var omkring seks år.

Min far (Kurt) er opvokset på Østerbro og er barndomskammerater med de tidligere 93’ere Svend (Stive) Petersen og Robert Fugger og havde relationer til flere andre som var omkring klubben.

Der er også nogle familiære bånd til Jan Høiland – til trods for det staves lidt forskelligt, så det lå lige til venstrebenet, at jeg selvfølgelig også skulle blive 93’er.

Jeg spillede nogle år som mini/lilleput/drenge, stoppede så og kan faktisk ikke huske hvorfor. Men jeg fortsatte som fan med at se B.93’s kampe, og har nu fulgt klubben i 44 år.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg er vild med vores smukke logo. Det faktum, at vi stadig er en selvstændig klub (ingen fusion/sammenlægning).

Det er jo min klub, er nærmest født ind i B.93 og kommer til at følge og støtte klubben så længe jeg lever. Værdsætter også den venlige, rare og afslappet atmosfære der er på “Slottet”, på Stadion mellem fans og med de andre ansatte og frivillige kollegaer.

Min største oplevelse i B.93 regi
Som fan må det være pokalturneringen, som vi vinder i 1982.

Og den samlede sejr over Dynamo Dresden i den efterfølgende Europa Cup for pokalvindere.

Men husker også da vi var med i toppen af 1. division i 1980 med 2.-3.000 tilskuere på lægterne. Vi havde faktisk en reel chance for et mesterskab og den ekstra stjerne på vores trøje.

Det år og de efterfølgende 2-3 år havde vi efter min mening det bedste hold vi har haft (i min tid), med spillere som Kolding, Højland, Find Juhl, Lars Hansen, Tonny Madsen, Ole P., Peter Hertz, Rojas, Francker, Bo Skovbjerg og Keld Kristensen.

Oprykningen til Superligaen i 1998 er også værd at nævne. Desværre rykkede vi ned med et brag, men sæsonen efter var vi faktisk kun et point fra at rykke op igen, anført af den selvproklamerede “Danmarks Bedste Fodboldtræner” Christian Andersen.

De 29 kampe i streg uden nederlag 93/94 var også en sjov periode.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg HADER religion, overtro, pseudovidenskab og bizarre konspirationsteorier. Det går mig virkeligt på, at folk tror på horoskoper, clairvoyance, alternativ behandling, New Age nonsens m.m. og lader dette styre deres liv og holdninger i stedet for videnskabelig evidens. Verden vil være et meget bedre sted at være for os mennesker og de andre dyr, hvis vi alle forholder os rationelt og logisk til virkeligheden
2 … Min tidligere hund Molly (labrador/rottweiler mix) arbejdede i en årrække som frivillig vagthund/kælehund på Østerbro Stadion
3 … Mine klubber er: B.93, FCK (som jeg har fulgt fra starten) og Tottenham (fan siden 1980)
4 … Jeg er født og opvokset på Nørrebro, har boet hele livet i den samme ejendom og bor her stadig, lige ved min gamle skole (Rådmandsgade Skole)
5 … Jeg har “planket den” ind på stadion adskillige gange som dreng. Vi kravlede ind gennem vinduet på herretoilettet eller gennem portalen (porten) på Østerbrogade ved Park Bio. Vi havde jo ingen penge og ville bare ind og se 93 spille 🙂 Undskyld! Vi gjorde det også nogle gange i den gamle Idrætsparken (Parken). Det var ret sjovt og spændende, når kontrollørerne løb efter os, mens vi prøvede at gemme os på det store stadion.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.