Vælg en side

Kammeratskabet fra tiden i B.93 bliver dyrket endnu.

Den udvalgte til 93’eren er denne gang en mand med B.93 i blodet, som han fik allerede fra dengang han første gang sparkede til en fodbold. Det drejer sig om Stig Pedersen, der er født 16. marts 1967 og var en af de velkendte personligheder fra de gyldne dage.

Stig arbejder til dagligt som Key Account Manager i Orkla Care Danmark, hvor han har det overordnede ansvar for salget af deres brands (Livol, LongoVital, Pikasol, Møllers, Futura, Maxim, Gerimax, HUSK, Jordan, Salvequick, Klar, RensLet osv.) i Coops butikker (SuperBrugsen, Kvickly, Dagli’Brugsen, Coop 365discount, fakta og Irma) og tilsvarende for Dagrofa (Meny, Spar, Letkøb, Min Købmand og Løvbjerg). en x-tra bonus er at Stig er profil nr. 262, siden vi startede med denne række af personligheder fra B.93.

Ugens profil spillede fodbold i B.93 fra han var fire år, til de skrøbelige knæ ikke længere kunne mere. Stigs familie er kendt i den ældre del af medlemmerne i klubben, hvor faderen var Finn P. har været en del af bestyrelsen, ungdomsformand og ungdomstræner, inden han blev inspektør på det “gamle” anlæg. Stigs storebror (Jan) startede samtidig hos Einer (meget velkendt træner for de yngste i klubben), og Jan spillede alle sine ungdomsår i klubben, med årgang 64.

Stig var en god holdkammerat dengang, og er stadig en fin fyr – og så skal det med at han var ret langsom på banen, men hvem husker det når man et trofast medlem af De Gyldne, og deltager i alle festerne uden at tabe tempo.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg startede i B.93, da min far Finn P. allerede spillede i klubben, så det var helt naturligt at starte her. Som tidligere nævnt startede jeg som fire-årig, på dispensation, hos Einer, da min far hjælp ham med træningen.

Det jeg holder mest af ved B.93
Dét der gjorde, at jeg blev i B.93 i hele mit fodboldliv, var en god fordeling af, at vi gennem ungdomsårene altid spillede i den bedste række i KBU, nu DBU København. Det betød masser af gode medspillere, som samtidig blev fantastiske kammerater. Kammeratskab i B.93 bliver dyrket stadig, så det har været gave for livet.

Min største oplevelse i B.93 regi
De største oplevelser jeg har med B.93, har været de mange ture vi var på, både inde og udenfor de danske grænser. Dette var også med at skabe det fællesskab, som betød at vi som “drengespillere” (12 til 14 år), kom i KBU’s pokalfinale, hvor vi spillede forkamp i den “gamle” Idrætsparken, i en kamp hvor vi mødte Brønshøj. Det blev til en 4-1 sejr, hvor jeg havde æren af at lægge op til 2-0 målet og selv scorerede det tredje. Brønshøj stillede ellers med Brian Kaus og “Turbo” Bent Christensen, som senere blev kendt i Brøndby IF, både som spiller og træner.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg er i dag 1. Senior træner i B.1973 Herlev (vi har noteret, at Stig har taget B.73`s trøje på i dagens anledning)
2 … Jeg er vild med spansk fodbold, da de spiller for at vinde – altså undtagen Atlético Madrid 🙂
3 … Jeg elsker at rejse – lige nu er jeg i USA.
4 … Jeg har 2,5 barn… og er gift for tredje gang
5 … Jeg har arbejdet med salg.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra familiearkiv.