Vælg en side

Clemme er en populær skikkelse i alle kredse.

 

Ugens profil i 93’eren kom til klubben som juniorspiller, og faldt hurtigt til socialt og på banen. Vi præsenterer Steen D. Clemmensen (født 18. juni 1958), et skattet medlem af den berygtede 58-årgang. Mange mener, at hans største triumf i B.93 er hans flotte sejrsmål i inde-finalen, da B.93 blev Københavnsmestre som juniorer.

Clemme (som er hans kaldenavn) fik sin debut på 1. senior mod Ikast hjemme på Østerbro Stadion i 1981. Kampen endte med en 2-1 sejr til B.93. Det blev til syv kampe for vores divisionshold, og næsten 50 kampe på DS-holdet. Han fik ikke lavet mål for klubben i disse kampe, men blev faktisk en fin målskytte da han fortsatte sit spil i USA. Det var i New York Vikings, som den gamle – altid loyale – 93’er Leif Clemens Pedersen stod bag. Der var en del ’93 ere på holdet, og det var i start 80’erne. Clemme er adm. direktør for WHTS, som er en skattet sponsor i B.93. På privatfronten er han gift med verdens sødeste kvinde, nemlig Wanna Angrum (kaldet Ning). Clemme er en loyal og sympatisk fyr, som derfor har gode relationer til alle omkring sig.

Grunden til jeg er i B.93
Mit hjerte er i B.93, og det er der min opvækst igennem ungdomsårene har haft størst betydning bagefter. Når jeg ser tilbage og genspejler minderne er det med stor glæde og med et smil på læben. Vi havde gode trænere, holdledere og folk der arbejdede på det gamle anlæg som tog sig af os indtil vi selv tog over. Det er som om der altid var solskin og efter skolen var jeg stort set altid på anlægget. Det gik nok lidt ud over lektierne og jeg blev heller aldrig professionel fodboldspiller, hvilket nok var drømmen.

Det jeg holder mest af ved B.93
Det er dejligt at se klubben stadig kan fostre talenter som andre klubber ofte får glæden af. Det er selvfølgelig trist de ikke bliver i B.93, men sådan er tingene nu en gang skruet sammen. Sammenkomsterne med de gamle drenge hos “De Gyldne” med de gamle historier og den specielle omklædningshumor vil nok altid eksistere. Det er nok de færreste som synes det er sjovt at blive “svinet til”, men alle ved det ikke er ondskabsfuldt ment, men en del af jargonen. Nu har jeg ikke selv “bongo trommer” med når jeg en gang i mellem er på Østerbro Stadion, men det er fedt at se de fans som brænder for klubben og bakker op med sang og trommer.

Min største oplevelse i B.93 regi
Det var helt sikkert min debut på 1. holdet. Jeg havde hørt lidt om det var muligt et stykke tid forinden og sov vel ikke i fire uger op til første kamp på Østerbro Stadion. Men der var en god holdånd, og de rutinerede spillere hjalp mig meget.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Det var Steen Jepsen (gammel B.93 ‘er/red.), som fik skabt interessen for min uddannelse inden for Spedition & Shipping – han arbejdede selv samme sted
2 … Jeg var fem år, da Kresten Bjerre tog mig med på Kløvermarken og fik meldt mig ind i Standard
3 … Da jeg boede i USA og spillede for New York Vikings var jeg angriber og topscorer. De syntes jeg var for farlig til at have i forsvaret
4 … Mit første job var rengøring af omklædningsrum og fejning af tennisbanerne på B.93 `s gamle anlæg
5 … Jeg er lige blevet morfar.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.