Vælg en side

Jeg har fulgt B.93 trofast siden 1971.

Ugens profil er Søren Thorbech, der er født 24. februar 1952. Søren er en meget loyal fan af B.93 (se længere nede i teksten). Han har siden 1975 været gift med Dorthe, og de har to børn og tre børnebørn. De bor på Amager.

Søren har aldrig spillet fodbold, men spillede håndbold i sine unge dage i DAI klubben Nørrebro Kammeraterne. Han er pensionist. I sit arbejdsliv blev Søren uddannet i Sparekassen Bikuben, hvor han i 10 år skrev forretningsgange, og siden 1985 arbejdede med computere og IT (mens Bikuben blev til BG Bank og senere Danske Bank), de sidste 12 år arbejdede Søren som systemudvikler.

I B.93 er han redaktør af kampprogrammet til 1. Herreseniors kampe på 10. sæson – dette altså siden 2011. Søren så i sin tid på en lille notits på B.93’s hjemmeside, hvor daværende direktør Henrik Engel efterlyste en til at påtage sig tjansen med kampprogrammet.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg har fulgt B.93 trofast, siden jeg så en af B.93’s kampe i 1971. Jeg faldt pladask for holdet og især Jens Kolding og Jan Højland. Jeg har altid set så mange kampe som muligt, ofte til fruens irritation, når en kamp kolliderer med et arrangement i familien og jeg fyrer mit yndlingscitat fra Nick Hornbys bog “Fodboldfeber” af. Det lyder således:

– Husk, at jeg har kendt B.93 længere end jeg har kendt dig.

Det er i øvrigt en fremragende fodboldbog om en fanatisk fodboldfan, der dyrker sin klub (Arsenal) på et niveau, hvor han næsten er en pestilens for sine omgivelser.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg nyder den hyggelige stemning og det fællesskab, der er på Stadion inden og under kampene.

Og hvor kan man ellers, som ganske almindelig fan, stå som tilskuer sammen med holdets anfører Martin Heisterberg (karantæne) og sportschefen Frank Nielsen, som jeg gjorde til en udekamp mod Marienlyst for nogle år siden. Selvom det kneb lidt for Heister, der fik uro i benene og gang i mundtøjet, hver gang det kneb for forsvaret på banen.

Min største oplevelse i B.93 regi
Sejren i Idrætsparken over Dynamo Dresden i Europa Cup’en for pokalvindere i 1982, hvor Tonny Madsen scorede sejrsmålet på Jens Koldings fantastiske aflevering. Og så selvfølgelig oprykningen til Superligaen i 1998, hvor vi vandt 4-2 over Hvidovre på Hvidovre Stadion. Det var kæmpestort.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har været fan af B.93 siden 1971 (til sommer er det 50 år!). I starten af 1970’erne kunne man ikke købe klubhalstørklæder, som i dag, så jeg fik min mor til at strikke et langt stribet halstørklæde i de rigtige farver, som jeg havde på til kampene i 70’erne og 80’erne (jeg har det endnu, fordi jeg synes, det er tæt på at være blasfemisk at smide det ud)
2 … Mit største idol i B.93 er så ubetinget Jens Kolding
3 … Jeg har været fan af Manchester United, så længe jeg kan huske. Min mor har altid sagt, at noget af det første, jeg lærte at sige, var Bobby Charlton, vistnok fordi jeg syntes, det var sjovt at sige. For de yngre læsere kan jeg oplyse, at Bobby Charlton er en legende, der spillede for Manchester United fra 1956 til 1973. Han vandt adskillige titler, hvoraf de største var Europa Cup’en for mesterhold med United i 1968 og VM for England i 1966, hvor han også blev kåret til bedste spiller i Europa
4 … Jeg er vild med Rock’n’Roll og rock fra 1950’erne og 1960’erne. Som der står på min te-kop derhjemme: “It’s Only Rock’n’Roll But I Like It”, hvilket er titlen på en sang med The Rolling Stones fra 1974
5 … Jeg nyder at komme i vores sommerhus i Kulhuse, hvor jeg er kommet siden jeg blev født.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Freja Thorbech Christensen.