Vælg en side

Jeg vil igen fremhæve fællesskabet i klubben.

 

Ugens profil er vores tidligere divisionsspiller Peter Hertz, som er født 18. december 1954. Peter spillede 117 kampe (et mål) på vores 1. senior i perioden 1978-1988 og opnåede en landskamp for Danmark. B.93 har haft hurtigere spillere end Peter, men ikke mange som kunne læse spillet så godt som dette behagelige menneske.

Han er gift med Rikke, og de har en søn på 18 år. Peter har været folkeskolelærer i 25 år i Ballerup. Derefter har han i 19 år været i skoleledelsen på henholdsvis Langelinieskolen, Bavnehøj Skole og Rødovre Skole. I 2019 gik Peter på pension og bruger blandt andet sin tid på bridge, golf, læse bøger, teater og Børnetelefonen. Han kan desværre ikke spille fodbold længere grundet slidgigt i knæene.

Grunden til jeg var i B.93
I 1978 blev betalt fodbold indført i Danmark. Førsteholdets træner John Sinding kendte mig fra sin tid som fodboldtræner i Ballerup. Jeg var egentlig stoppet med fodbold, da jeg gik på aftenseminarium og underviste om dagen, men jeg blev fristet af at kunne spille divisionsfodbold.

Jeg havde dog den betingelse, at jeg ville færdiggøre min uddannelse. Det betød, at jeg kun kunne træne sammen med de andre spillere om torsdagen, hvor jeg havde fri fra aftenseminarium. Jeg var nok den spiller med den mindste spilleradius, men det gjorde ikke så meget, da jeg havde Ole P. og Finn Juhl foran mig. Jeg skulle bare regne ud, hvor jeg skulle stå, for at modstanderen kunne komme forbi de to dygtige og stærke forsvarsspillere.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg mødte utrolig mange søde, venlige og dejlige mennesker i B.93. Der var en særlig ånd af sammenhold, fællesskab og opbakning til hinanden. Ingen var for fine eller hævet over andre. Efter en hjemmebanekamp mødtes vi gerne i kantinen med tilskuerne. Nu var det en anden tid end i dag, og da vi havde Parken som hjemmebane, så kunne vi næsten vinke til hver enkelt tilskuer – flere kom der ikke til divisionsfodbold hos B.93.

Min største oplevelse i B.93 regi
Jeg vil igen fremhæve fællesskabet i klubben. De fire år jeg spillede i B.93 gav mig mange gode oplevelser. Ofte var vi med helt fremme i tabellen i begyndelsen af turneringen, men tit måtte vi kæmpe i slutningen for ikke at rykke ned. Jeg blev i B.93 udtaget til landsholdet, og det var mine dygtige holdspilleres fortjeneste. Det kunne lige så godt have været en af dem, der havde fået pladsen.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Jeg har været viceskoleinspektør på Langelinieskolen (Østerbro), hvor Claus Vandborg var lærer
2 … Jeg forlod B.93 af økonomiske årsager, da jeg var ung og blev fristet af et flot tilbud fra Brøndby. Kammeratskabet var også godt i Brøndby, men der var slet ikke den samme sociale ånd og fællesskab – det var/er unikt for B.93
3 … B.93 har givet mig de bedste oplevelser som fodboldspiller, og vil altid være min klub
4 … Jeg kom tilbage til B.93 og spillede Old Boys fodbold. Og vi var et par spillere, som kom tilbage til 1.holdet og skulle hjælpe med at undgå nedrykning, men desværre mislykkedes missionen
5 … Jeg kommer desværre al for lidt i klubben, men når det sker, så er det som at være hjemme igen.

Skrevet af Claus Vandborg
Topfoto af Rikke Hertz. Portrætfoto fra privatarkiv.