Vælg en side

Peter Hasselgreen (født 12. juli 1974) debuterede som 1. holdsspiller for B.93 som 21-årig. Det var i nederlaget (0-2) ude mod Fremad Amager i midt 90’erne. Det blev til 20 kampe (et mål) – og med mindre Danny sætter ham overraskende ind – bliver det nok ikke til flere.

Peter arbejder som skolelærer, og er en meget populær assistenttræner for B.93’s 2. divisionshold. Han skiftede meget klub som spiller – og er en travl mand, men har da haft tid til at få to børn. Han siger det direkte:

– B.93 er min hjerteklub, selvom jeg i min seniortid kun var der i kort tid et år og kun fik et mindre antal kampe under Johnny P. Jeg havde større succes i andre klubber. og hvis nogen undrer sig, så bliver jeg  aldrig wingback.

Grunden til jeg er i B.93
Jeg arbejder på samme matrikel som Heister ved Kildevældsskolen, så han har nok haft lidt indflydelse.

Så opstår der en mulighed i foråret. Da jeg samtidig kendte Danny fra min ungdomstid i B.93, samt som modstander i gennem min karriere, som divisionsspiller i forskellige klubber og på DBU`s træneruddannelse var det et godt valg at tiltræde.

Det jeg holder mest af ved B.93
Jeg havde en fantastisk fodboldopvækst i min ungdomstid fra 8-16 årig i B.93. Klubben var min fritidsklub, hvor jeg og mine holdkammerater (årgang 74) hang ud, før og efter træning på Brumleby-anlægget.

Klubben har været med til at skabe min identitet, i gennem alle de oplevelser og personligheder jeg mødte på min vej i ungdomsårene.

Den har givet mig nogle uforglemmelige rejser, blandt andet har jeg været fire gange i Verona, hvor vi som 10-årige spiste middag sammen med topscoreren i Serie A, Preben Elkjær Larsen. Takket være Tiziano Mazzoni, som er far til Michele (årgang 73). Han var en af de frivillige, som kørte os rundt i hans folkevognsrugbrød med plads til 8-10 drenge i varevognen, og samtidig arrangerede han også vores Verona-rejser, hvor hans familie stod til rådighed for os drenge.

I 10 år i træk havde Tiziano sørget for, at årgang 73-74 mødtes til mad og fest ude i byen. Desværre er denne tradition ikke blevet holdt ved lige, men mon ikke vi en dag mødes i de nye lokaler og holder en reunion.

Min største oplevelse i B.93 regi
Vinder og scorer i Drenge pokalfinalen mod Fremad Amager som spilles i Idrætsparken. Kampen blev 3-2. Og så
DM-finalen og pokalfinalen som miniputter til KB, som vi desværre tabte.

Fem ting I skal vide om mig
1 … Min far er fra Montenegro og min mor er dansk, men da mine forældre i sin tid blev skilt, røg efternavnet Jankovic ud med badevandet, da min mor mente, at jeg ikke ville få et job med det efternavn.
2 … Jeg har været Mikkel Mouritz’ klasselærer på Østerbro 10.klasse, hvor Heister og jeg underviste sammen på vores fodboldlinje.
3 … Jeg spiller på vores gammelmands-hold og træner med det nystartede “All-stars” hold i Serie 2.
4 … Jeg er far til to børn, hvor min søn Nilas spiller på B.93’s U10.
5 … Camille Brandt fra 3F-holdet er også min gamle elev. Nu er hun min kollega på vores fodboldline på Østerbro 10. klasse.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Mark Bernquist.