Vælg en side

Peter-Christian Brøndum (født d. 3. juli 1976) er ugens profil i “93 eren”, og han er en meget velkendt mand i tennisuniverset. Han var en af vores dygtige elitespillere engang, men kan vist roligt kaldes for motionist nu – han spiller i hvert fald mod Bo Mortensen (som nævnes en del gange) en gang om ugen, og det får ham næppe op i højt tempo. Brøndum arbejder som pædagogisk faglig koordinator på Øregård Gymnasium, og er samfundsfaglig redaktør på forlaget Columbus Han har siddet i tennisbestyrelsen og i bestyrelsen for ØI. Han fortæller at han er gift og har “tre skønne unger”. Sønnen spillede kortvarigt på B.93’s elitehold årgang 2003, men er siden stoppet. Han roser visse 93 ere, og jeg citerer korrekt – i al ubeskedenhed og uden at censurere.

Grunden til jeg er i B.93:
Jeg er født og opvokset på Østerbro og levede min barndom og ungdom ud på det gamle anlæg bag Københavns Idrætspark

Det jeg holder mest af ved B.93:
De folk som hjælper til og gør B.93 til en fantastisk klub. Gitte Arnskov, Hans Drachmann, Claus Vandborg, Christian Lunøe, Cathrine Riis, Bo Mortensen og jeg kunne blive ved.

Mine største oplevelser i B.93 regi:
Der er rigtig mange, men jeg husker specielt to oplevelser. Da vi vandt guld ved udendørs DM i tennis i Birkerød i 1997. Jeg spillede ikke selv på 1.holdet på det tidspunkt, men jeg var med i truppen og trænede med dem som spillede og vandt det første Hold DM til 93′ på grus. Der var et helt utroligt fællesskab og sammenhold mellem trænere og spillere, hvilket ikke mindst skyldtes vores fantastiske træner Ernst Ecks. En anden virkelig stor oplevelse var 1. seniors oprykningskamp til Superligaen ude mod Hvidovre i sæsonen 1997-1998. Vi var en stor gruppe 93ere på lægterne den dag og stemningen var helt euforisk da der blev fløjtet af. Vi rykkede op i Superligaen … i sæsonen 1998-1999 kom vi dog ned på jorden igen.

Fem ting I skal vide om mig
1. … Jeg startede først med at spille fodbold i B.93 og spillede bla. på hold med Mark Nygaard og David Rasmussen under stram disciplin.
2. … Da jeg rykkede til Farum for at spille for deres elitedivisionshold, hjalp jeg fortsat med forskellige opgaver i B.93
3. … Jeg var med i den periode, hvor mange arbejdede benhårdt for at redde klubben fra konkurs, og jeg har den dybeste respekt for det enorme arbejde som bl.a. klubbens formand Hans Drachman, Gitte Arnskov og Bo Mortensen udførte for at redde klubben.
4. … Jeg har et særligt kærlighedsforhold til ting med med B = Bayern München, Brøndby IF, Boris Becker og Bo Mortensen
5. … Jeg er stor fan af Torben Henriksen som dirigent ved generalforsamlingerne

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.